Heidi tipsar igen

Det var evigheter sedan jag skrev ett allmänt tips-inlägg, men nu har jag plötsligt en massa tips att komma med. Heidi tipsar del två.

Heidi tipsar igen

Boken Vad hjärtat aldrig glömmer
Ska ni läsa en bok i år, ska ni läsa den här. Vad hjärtat aldrig glömmer av Kelly Rimmer. Jag sträckläste den här på några dagar, snyftade och grät om vartannat. Om du tyckte om the Notebook, lär du tycka om den här boken.

heidi tipsar

Trzebinia, Polen, 1939. Alina Dziak har vetat att hon kommer att gifta sig med sin bästa vän Tomasz sedan hon var 9 år gammal. Som förlovad 15-åring oroas hon inte av ryktena om att nazisoldater närmar sig den polska gränsen. Hon litar på sin familjs lugnande ord och drömmer i stället om dagen då Tomasz återvänder från universitetet i Warszawa. Sakta men säkert kryper ockupationen framåt. Snart slits Alinas lilla by sönder av rädsla och hat. Och just då, när hela deras liv är på väg att falla samman, försvinner hennes älskade Tomasz.

Florida, USA, 2019. När Alices älskade mormor läggs in på sjukhus hittar hennes familj en låda innehållande en liten lädersko, ett brev och ett foto på en ung man. Stroken som drabbat Alices mormor har påverkat hennes språkcentrum, men med hjälp av bilder och enstaka ord vädjar hon till sitt barnbarn att uppfylla hennes sista önskan: att resa till hennes barndoms Polen och hitta sanningen.

Nagellacken Flormar och Essence
Hur många nagellack har jag? 100? Trots att jag hade en adventskalender från Essie förra julen, är ändå mina favoritnagellack från Flormar och Essence. Finns i en massa färger, de täcker utmärkt och kostar ett par euro. Jag köper mina från Tokmanni, det finns alltid nya färger och de äldre läggs i rea-lådan. Jag borde ha köpstopp. Fast sen igen så saknar jag för tillfället ett ljusblått och ett mintgrönt nagellack. Och kanske ett ljuslila…

Mocktails från Nokian Panimo
Det här brukar jag dricka när jag vill ha något extra gott, inte bara vanlig läsk. I ett fint glas med mycket is känns det festligt och jag saknar inte alkoholen. Jag har testat alla smaker, Pina Colada, Italian Spritz, Cosmopolitan, Moscow Mule och Mojito. Dessa två är mina favoriter.

heidi tipsar

Youtube matvideo
Mitt stora guilty pleasure just nu är att kolla på Epicurious på Youtube. Femtio personer ska göra matrelaterade saker med olika svårighetsgrad. Hacka lök, filéra fisk, öppna en kokosnöt, skiva mango, öppna vinflaska… Som jag skrattar. Kanske jag är miljöskadad eftersom jag jobbar i restaurangbranschen, men vem kan liksom inte poppa popcorn eller vispa grädde? I slutet av videon är det alltid en kock som visar hur man ska göra. Till och med jag lär mig något 🙂

Filmen Freedom writers
En film från 2007 med Hilary Swank i huvudrollen. Gängbråk, rivaliteter, drama och en inspirerande engelskalärare som får hela klassen att skriva dagbok. Kan det vara en bra film? Jaaa! Baserade på en sann historia och boken the Freedom Writers Diary.

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *