Vilket bra cykelpass!

När löpningen inte fungerar, är det tur att cyklingen gör det. För jösses vilket bra cykelpass jag fick till idag. Det var länge sedan jag hade sånt tryck i benen som jag hade idag. Visserligen har cykelsäsongen just precis börjat och det var bara min fjärde cykling för året, men fortsätter det så här bra har jag många roliga cykelstunder att se framemot.

Det var som om det klickade idag, att jag fattade hur jag skulle göra. För att få upp farten, orka trampa och inte bli tokslut i backar. Tekniken fanns där, jag hade bra tryck i benen och en bra känsla genom hela cykelturen. Jag trodde det var inbillning, men det var det inte. Jag cyklade över 30 kilometer idag, med en snittfart på 19,9 km/h. Senast när jag cyklade till jobbet hade jag 18,5. 19,9 är nog rekord för mig, åtminstone för en så lång tur som trettio kilometer.

vilket bra cykelpass

Jag förstår inte hur det kunde bli ett så bra cykelpass. Med tanke på gårdagens festligheter borde det snarare ha blivit ett dåligt pass. Kanske var det all god mat igår som bidrog? Jag vet ju att jag brukar ladda upp dåligt, med alltför lite mat. Kanske jag nu lär mig att äta ordentligt inför, när jag märker hur mycket bättre det går att cykla. Äta bra både kvällen innan och en bra frukost och lunch. Inte cykla på tom mage och vatten.

Hur som helst blev det en riktigt bra avslutning på träningsveckan. Jag hade så bra fart och feeling idag att det inte blev ett enda foto. Jag ville inte stanna och förstöra min goda rytm 🙂

1

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *