Något har hänt med formen

Jag tror att något har hänt med formen, eller så har jag bara bra dagsform just nu. Mina löppass går för tillfället riktigt bra, minus förra veckans löparmage och uteblivna långpass. Just nu känns det i alla fall som om jag har höjt mitt grundtempo, och som om jag inte behöver ta i lika mycket när jag vill springa fort. Som igår till exempel.

Tanken var att springa ett helt vanligt distanspass innan jobbet. Jag tyckte att jag började som vanligt, lugnt och fint. Första kilometern 6:29, andra kilometern 6:25, tredje 6:30. Okej, öppna inte för hårt, sakta ner nu innan väggen kommer. Men det kom aldrig någon vägg. Jag orkade springa nio kilometer i 6:30 fart.

något har hänt med formen

För någon vecka sedan när jag sprang mina första tempopass sprang jag kanske 7 kilometer i 6:25 tempo. Med en betydligt jobbigare känsla, högre puls, mer flås och tunga ben. Nu tycker jag att allting kändes lätt. Något har hänt med formen, det har gått framåt och träningen har haft effekt. Vilket så klart känns jättekul och ger mig mer motivation till att fortsätta träna.

Jag tycker det är länge sedan det har känts så här lätt. Förra året var ju verkligen inte löpningens år. Det blev inga långpass och inga intervaller. Jag tycker att jag nu redan är i en bättre form än jag var hela förra året. Hur bra kan jag inte bli ifall det fortsätter så här?!

3

2 tankar kring ”Något har hänt med formen

 1. AK

  Kul när man märker det går framåt! Bra jobbat 🙂 Jag hade stora mål för 2021 när det gällde löpning men just när det kändes riktigt bra så blev man nertagen på jorden med knäskada och väntar ännu på knäoperation. Siktar in 2022 som löparens år nu istället 😉

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Oj nej, vad jobbigt med knäoperation 🙁 Hoppas att det går bra och att du får en snabb rehabilitering. Du får komma tillbaka ännu starkare sedan år 2022!

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *