Springa mer, gå mindre

Springa mer, gå mindre var min träningsplan för veckan. Jag skriver var, för vad jag inte alls tänkt på när jag gjorde planen var att jag ska cykla till jobbet nästan hela veckan. Jag vill inte ladda mitt busskort eftersom jag snart ska på semester. Istället väljer jag att cykla, eller att ha bilen. När ska jag då hinna springa? Det är dessutom midsommar den här veckan och det ställer också till med planeringen.

Jag tror att jag får tänka om. Istället för mer löpning, får de kommande två veckorna handla om cykling. Det fungerar också bättre i värmen. Jag vet inte hur mycket löpning jag orkat med nu när det är så varmt. På morgonen går det ännu att springa, men att först jobba en hel dag och sedan springa efter jobbet. Nej tack! Mitt huvud är mos efter en lång och väldigt varm dag på jobbet. Då är det nästan bättre att bara cykla hem och sedan ha träningen gjord för dagen. Duscha, dricka bubbelvatten och kanske fara på en kvällspromenad när det är svalare i luften. Inte pressa in ett löppass.

springa mer, gå mindre

Jag är lite besviken över träningsmängden i juni hittills. Det har inte alls gått som tänkt. Jag var inne i ett bra flow i april och maj. Mycket löpning, mer än på länge. Långpass blandat med snabbare pass och vanliga mysrundor. Nu känns det som om jag tagit ett steg bakåt. Samtidigt vet jag ju att formen snabbt kommer tillbaka. Det krävs bara några bra pass för att jag ska känna mig på topp igen. Problemet är bara när jag ska hinna med allt som jag vill 🙂 När jag både vill utvecklas som cyklist och som löpare.

4

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *