Träningsplaner för tillfället

Min januarichallenge är över och i det här inlägget tänkte jag skriva om mina träningsplaner för tillfället. Vad vill jag göra och hur vill jag träna.

Jag ska fortsätta att satsa på styrketräningen under februari, men jag vill också springa. Åtminstone när vädret är fint, som det var igår. Sol, blå himmel, ingen blåst. Lite för kallt, men ändå helt okej. Jag hade byltat på mig kläder.

mina träningsplaner för tillfället

Jag har inget mål med löpningen för tillfället, annat än att hålla igång. Under januari sprang jag 54 kilometer och det är godkänt. Jag vill springa ungefär lika mycket under februari. Planen är att sedan i vår öka på löpningen och förhoppningsvis kunna springa maraton i sommar/höst. Därför känns det ändå viktigt att jag håller igång löpningen nu. Så att jag sedan inte är tvungen att börja min maratonsatsning från noll.

Jag vill springa åtminstone en gång i veckan, men två är förstås bättre. Samtidigt tänker jag att det är viktigare med styrketräningen just nu. Jag kan springa på lediga dagar och när vädret är fint. Jag behöver inte klämma in löpningen sent på kvällen efter jobbet om det är snöslask. Då kan jag istället träna styrka hemma inomhus.

Jag brukar oftast träna fyra gånger i veckan, lite beroende på hur det passar med jobbet. Planen är två pass styrka och två löppass. Ifall jag bara kan/hinner träna tre gånger per vecka är det två styrkepass och ett löppass som gäller. Kan jag träna fem gånger, kanske jag lägger till ett lättare styrkepass med mer fokus på rörlighet.

Vad har du för träningsplaner för tillfället?

2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *