En vilovecka med mindre träning

Träningen går bra just nu, men jag väljer att bromsa. Att ta en planerad vilovecka med mindre träning. Orsaken är egentligen att jag ska få min tredje vaccindos imorgon och att jag efter min andra dos fick jätteont i armen. Så ont att jag inte ens kunde träna. Därför väljer jag nu att inte planera in hård eller tung träning, så blir jag inte besviken om det inte blir av. Kan jag träna som normalt är det bara positivt, men inget jag stressar över.

Jag vet att det är bra för mig att ha lugnare träningsveckor. Att låta kroppen återhämta sig och komma tillbaka starkare. Det har blivit mycket träning den senaste tiden. Både styrketräning och löpning. Förra veckan sprang jag det längsta jag gjort på flera månader. En vilovecka med mindre träning gör ingenting för formen, det är bara bra för mig.

Den här veckan planerar jag istället för hård träning in lugn träning. Rörlighet och stretch. Foamroller. Massagepistol. Självklart hoppas jag att kunna träna något annat också, men jag ska lyssna på kroppen. Kanske jag inte ens får några biverkningar den här gången?

en vilovecka med mindre träning

Idag hade jag kunnat träna som vanligt, men jag valde ändå ett lugnt pass med TRX-banden. Jag behöver jobba på rörligheten i mina axlar och det är banden bra till. När jag styrketränar med vikter tycker jag att jag har svårt med övningar där jag ska lyfta över huvudet. Inte att styrkan skulle vara ett problem, utan just rörligheten. Det stramar i axlarna.

Jag vet inte hur många gånger jag i och för sig sagt att jag ska jobba på rörligheten och komma ihåg mina stretchövningar, och hur ofta jag sen gör det… Jag har ju bara mig själv att skylla.

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *