Träning med miniband och kommande planer

Jag vill komma igång med styrketräningen igen, men jag kände mig kanske inte redo för tyngre vikter ännu. Därför blev det idag träning med miniband. På det sättet kunde jag ändå träna styrka och känna att jag gör något, men jag behövde inte belasta armarna med tyngre vikter. Jag har inte ont i armen mer, men den känns av. Det känns lite för mycket för att jag ska vilja lassa på 20 kilo vikt. Jag vill inte göra det värre.

träning med miniband

Jag har tränat två gånger nu sedan vaccineringen. Ett lugnt löppass och dagens träning med miniband. Båda träningsformerna har känts bra, så nu litar jag på kroppen. Att jag kan träna som jag vill igen. Både tuffare löppass och tyngre styrketräning. En veckas vila har säkert bara gjort gott för kroppen. Nu är i alla fall ivern stor till träning igen.

Jag vill springa åtminstone en gång den här veckan, antagligen imorgon för då är jag ledig. Även om jag just nu inte satsar på löpningen, känns ändå ett löppass i veckan som ett minimikrav. Åtminstone med tanke på kommande mål i sommar. Jag vet att det är lättare för mig att komma igång med maratonträningen om jag har en grund att stå på. Att jag inte börjar från noll, utan att jag har sprungit mina mysrundor på åtta kilometer under vintern. Då blir inte steget lika stort till rundor på 15 kilometer och ännu längre.

Jag behöver inte springa rundor på 15 kilometer ännu, men så småningom vill jag lägga in längre rundor i träningen. Just nu ska fokus ändå vara på att bygga upp en stark och hållbar kropp. Styrketräningen ska vara prio ett. Nu är första steget taget igen, med hemmaträning och miniband. Nu gäller det att jag fortsätter.

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *