Hur blir man bättre på att simma?

Hur blir man bättre på att simma? Jag kämpar på med simningen och tror nog att jag kommer att få kämpa länge ännu. Jag tycker kanske inte att jag blivit bättre. För varje gång simmar jag längre, men det känns inte som om det klickat. Som om jag fattar hur jag ska göra. Jag harvar på, simmar längd efter längd, men det händer inte så mycket. Åtminstone inte som jag märker.

Träningen har säkert ändå effekt och jag hoppas att det går som med cyklingen. Att det plötsligt lossnar, jag fattar tekniken och kapar flera minuter från personbästa. Även om jag inte märker någon skillnad från gång till gång, så kanske ändå något händer. Att det inte är förgäves.

Som längst har jag simmat 1300 meter. Vid nästa simpass siktar jag på 1500. Det är klart att jag har blivit bättre, eftersom jag simmade 700 meter första gången jag var till simhallen. Nu är jag ändå uppe i dubbla distansen. Jag blir bara frustrerad när jag kämpar och kämpar och inte märker någon skillnad. Jag vill ha snabba resultat. Eller ens lite resultat som gör det värt allt slit.

hur blir man bättre på att simma

Triathlon känns ännu väldigt avlägset. Till och med sprintdistansen har jättelång simning, 750 meter tror jag. Jag som knappt kan simma det i bassäng, hur tusan ska jag klara av att simma så långt i öppet vatten. Bland en massa andra människor och vågor.

Jag tycker att min simning går bäst när jag är ensam i banan. Direkt det kommer någon annan som jag måste anpassa mig till, tappar jag allt. Jag kommer inte in i någon rytm. Kommer det någon emot mig på banan bredvid får jag kallsup av svallvågorna. Eller så blir jag stressad och tycker att jag är i vägen.

Det gick åtminstone lite bättre att simma nu när jag äntligen har simglasögon. Jag kände mig som värsta proffset. Tyvärr visade det sig att löparjackan som jag beställt inte hade fickor, det blev retur på den. Även om den annars var just en sån som jag letat efter, behöver jag nog en ficka. Ens en liten innerficka att ha nycklar i.

1

2 tankar kring ”Hur blir man bättre på att simma?

 1. Petra

  Hej . Det är nog bara att vara ihärdig och ligga i. Träna , träna träna ! Precis som med annat. Du blir bättre, snabbare och säkrare för varje gång..😀
  Helt klart mycket bättre med brillor. Och du känner väl till knepet med dem så de inte immar igen sen…du slipper ochså klor trötta ögon hemma sen. Det är det värt att ha glasögon för ochså.
  Absolut bäst att få vara ensam i banan men det är inte ofta det händer. Jag brukar ochså känna samma stress eller att jag tållar i vägen för de snabba simmarna. Inte kul då det händer.
  Möjligtvis om du simmar udda tider . Då folk ännu inte hunnit från jobbet på eftermiddagen. Eller jätte tidigt innan du själv börjar jobbet…så kan du slippa problemet
  Har inte ni tjock gummisnodd på nyckeln så du kan ha den runt foten eller som armaband under tiden du simmar ? Så har vi i Jeppis.
  Hoppas du får många trevliga simturer

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Tack för en lång kommentar! Jag vet nog att det gäller för mig att träna och kämpa, men jag blir bara frustrerad när jag tycker att det inte sker någon utveckling. Även om det säkert gör det ändå. Vi försöker välja udda tider att gå till simhallen, men ibland är där en massa folk i alla fall, för att alla tänkt lika som vi. Ibland har jag tur och får en egen bana, men oftast är vi nog 3-4 på samma bana. Dessutom finns det inte många banor, bara 4 x 25, varav en är till för vattenlöpning och en är för plask. så egentligen bara två

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *