Dagen efter

Hur känns kroppen dagen efter mitt längsta pass inför maraton? Förvånansvärt fräsch egentligen. Jag har inte ont någonstans, men är kanske lite stel i benen. Det känns mest som om jag har gjort något, men inte värre än så. Kanske en lite tyngre känsla i benen än normalt.

rörlighet

Nu är ju ett maraton betydligt längre än 27 kilometer, men ifall det känns så här bra dagen efter ett långt långpass, är jag inte orolig över hur det kommer att kännas efter maraton. Visst, det kommer säkert att kännas mer då. Stelare ben och tröttare känsla, men det känns ändå bra idag. Trots 27 kilometer. Ifall jag nu hade haft jättesjukt i benen, då hade jag varit mer orolig inför maraton. Nu känns det bra, så efter maraton borde det väl kännas… Okej i alla fall. Jag är mest hungrig.

Jag blir alltid hungrig efter långa långpass. (Eller okej då, jag är alltid hungrig, jag blir bara ännu mer hungrig efter långa långpass.) Jag tycker ändå att jag lärt mig.. Äta bra innan, äta bra under, äta bra efter. Fylla på med energi, och inte gå tom. Ändå känns det som om min mage är ett bottenlöst hål.

dagen efter

Trots en bra känsla i kroppen idag, har jag valt att vila. Jag gjorde lite yoga/stretchövningar för att få bort stelheten i benen, men ingen annan träning. Imorgon blir det ännu vila, för att sedan på söndagen igen träna på som vanligt. Då väntar veckans mängdpass. Inte lika långt som långpasset, men längre än tio kilometer. Nästa vecka börjar nedtrappningen, men jag kommer att skriva skilt om det.

 

1

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *