Oktober var en bra träningsmånad

Länge sedan jag skrev en sammanfattning över träningen, men eftersom jag blev så förvånad när jag såg träningsmängden för oktober, förtjänar det ett eget inlägg. Jag har sprungit nästan 95 kilometer i oktober. Det är massor. Speciellt med tanke på att jag inte tränar för något lopp just nu, utan bara satsar på pulsträningen. 95 kilometer är ungefär vad jag brukar ligga på i april. Då när jag brukar inleda maratonträningen och har börjat öka på längden på passen, men innan jag satsar för fullt. I juni juli augusti, springer jag långt över 100 kilometer per månad. Till och med över 150.

Dessutom märkte jag att jag redan sprungit över 1000 kilometer i år. Jag brukar ha det som mål. Utan att egentligen veta varför, men det är en jämn och fin siffra. 2020 var ett bottenår på många sätt, men speciellt löpningen. Då sprang jag inte ens 650 kilometer på hela året.

oktober var en bra träningsmånad

Det känns på något sätt skönt att ha mitt mål för året avklarat redan nu. Det betyder att jag kan fokusera på pulsträningen. Jag behöver inte samtidigt också tänka att jag ska springa långt för att samla kilometer. Jag kan fokusera på en sak. Pulsen. Sen förstås om jag springer långt är det bara positivt, men det är en bonus. Nu ska ändå fokus vara på att lära mig att springa med låg puls. För jösses vad det inte alls går framåt.

Oktober var en bra träningsmånad sett till mängd, men november hoppas jag kunna kalla för en bra träningsmånad av andra orsaker. Då hoppas jag se framsteg med pulsträningen.

2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *