Dags för högre puls

Jag har inte börjat springa intervaller ännu, men jag har lagt in lite snabbare pass i min träning. Pass där jag springer med högre puls och högre fart. Det är kul att få trycka på lite mer igen, men jag märker att det sliter. Eller snarare sliter mer. Inte så att jag inte skulle kunna träna nästa dag, men nu känns det på ett helt annat sätt i kroppen.

pass med högre puls

Det känns mer som om jag gjort något. När jag sprungit pass med fokus på att hålla pulsen låg, då har det nästan alltid känts som om jag hade kunnat springa längre. Jag har inte blivit trött. Varken i lungorna eller i benen. Nu när jag sprungit tre gånger med högre puls, då blir jag mycket tröttare. Tidigare har Garmin sagt återhämtningstid kanske 22 timmar, nu är det åtminstone det dubbla.

Fast det är lite det här som har varit syftet. Springa de långsamma passen lugnt, så att jag sedan orkar trycka på ordentligt när jag ska. Inte springa alla pass i ungefär samma tempo. Utan jag vill ha en större variation.

Det har inte blivit en stor variation ännu, men jag har bara sprungit snabbare pass tre gånger. Jag är inte ens på max. Hittills har det bara varit komma igång pass. Lite öka på tempot för att se hur det känns och hur kroppen reagerar. Väcka benen från dvalan. Kroppen har känts pigg, även om det förstås är mycket tyngre och jobbigare att springa fort än vad det är att lufsa runt.

Jag är nästan förvånad över hur mycket tryck jag har haft i benen. Speciellt med tanke på att jag inte sprungit fort sedan förra hösten. Det känns som om de är redo för att börja springa snabba pass på riktigt.

1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *