Bloggproblem och träningen under mars

Jag har haft lite bloggproblem och därför har det varit tyst här ett tag. Nu borde mina bloggproblem förhoppningsvis vara fixade och jag kan blogga igen. Vad ska jag blogga om då? Träningen under mars kanske? Och om kommande träningsplaner. Jag tror jag får dela upp det i två inlägg. Vi börjar med träningen under mars.

Jag sprang totalt 140 kilometer i mars. Jag fattar det nästan inte. 140 kilometer. Så mycket brukar jag ungefär springa i juli och augusti när jag ligger i hårdträning inför maraton. I mars brukar totalen vara som max 100 kilometer. Jag tror att den höga totalen kommer från alla långpass jag sprungit under mars. Det är klart att det bidrar.

bloggproblem och träningen

Mars var månaden då jag började springa långpass ordentligt. Som längst sprang jag över 18 kilometer förra veckan. Det var mitt bästa pass på länge. Stark känsla genom hela passet. Pigga ben och bra flås. Under mars började jag också lägga in lite snabbare pass. Pass där jag inte brydde mig lika mycket om pulsen och var lika strikt med den. Det var kul att märka att det finns lite tryck i benen fortfarande, trots att jag inte sprungit snabbt på hela vintern.

Under mars tränade jag även mycket styrka. Två gånger i veckan fortfarande. Både på gymmet och hemma. Jag är stolt över mig själv att jag har hållit i styrketräningen, trots att det blivit mer löpning. Det är alltid kul att springa mer när det blir vår och varmt ute. Just nu är det tyvärr inte lika fint vårväder ute, och då är det lättare att hålla i styrketräningen.

1

2 tankar kring ”Bloggproblem och träningen under mars

 1. Blomqvist

  Det var bra 140 km löpning. Så långt har jag inte hunnit. Blivit en del simning för mig istället . Men nu när våren är på intågande ( väntar på mer sol) skall jag börja cykla mer .
  Denna styrketräning är en svaghet för mig som jag borde ta itu med men har svårt att komma igång .

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Jag längtar också efter sol och vår och vill gärna börja cykla igen. Cykelsäsongen är alltid så kort. Det är inte många månader av året jag brukar cykla

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *