Eurovision song contest

Jag älskar ESC, kan alltför mycket om det och vet typ alla vinnare från år 2000 framåt. I år har intresset dalat lite dock, kanske pga vem som vann ifjol. Jag hittade ett utkast från ifjol då jag skulle tippa vinnaren i förra årets upplaga. Jag publicerade det aldrig för jag kom inte fram till något vettigt. Jag minns att jag skrev, bara inte Ukraina vinner så är jag nöjd. Vem vann? Ukraina.

Idag är första semifinalen där Finland deltar och jag hittade denna lista på Sevendays sida och väljer att fylla i den jag med.

Jag tycker Eurovision song contest är:
Underhållning framför allt. Det är roligt att se på dåliga nummer och underlig musik som jag inte alls förstår mig på och som bara kan förekomma i ESC. Det är inte direkt så att det kommer många hitlåtar därifrån, men det är kul att se på.

Den bästa vinnarlåten genom tiderna:
Loreen-Euphoria helt klart.

Min åsikt om politikens roll i sångtävlingen:
Klart det är politiskt. Som om Conchita hade vunnit t.ex bara på basen av låten…

I år vinner:
Jag brukar vara ganska bra på tippa vinnaren, åtminstone efter att ha sett dem live i semifinalen och finalen. I år vinner Italien.

Så här laddar jag upp inför finalen:
Det blir en klassiker, chips, dip och cola.

Det här kunde förbättras med ESC:
Den är så fruktansvärt lång och utdragen. Jag brukar oftast somna nånstans mitt i poängutdelningen och jag gillar ändå att se på ESC. Lite snabbare tempo skulle inte skada.

Det bästa med ESC är:
Alla dåliga nummer som (inte) tar sig själv på stort allvar. Det här är ju hur kul som helst, de blev t.o.m tvåa tror jag

Mitt bästa Eurovisions minne:
När Finland vann (första och enda gången 2006) och jag bodde i England. Jag skrek och hoppade på mitt rum för mig själv. Jag kanske även grät en smula… Jag var så besviken över att jag inte var hemma i Finland och fick vara där med. Dra ut på gatorna och festa natten lång liksom. Jag visste ju att det inte kommer att hända på nytt på länge och det var större än ishockey VM guldet 1995. Det var stort och jag var inte med. Buhuu! Men ändå, Finland vann. Fatta! Finland vann!

0

0 tankar kring ”Eurovision song contest

    1. hopihopi Inläggsförfattare

      Ja, låten i sig är ingen höjdare, men det är det som är det bästa med ESC. Att riktigt tacky låtar och spektakel kan klara sig så bra 🙂

      Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *