Essie adventskalender recension

Varje år brukar jag ha två adventskalendrar. En chokladkalender och en skönhets- eller sminkkalender. Ibland får jag av tomten (Sam) till lillajul och ibland köper jag själv. I år köpte jag själv och valet föll på Essie adventskalender. I det här inlägget tänkte jag skriva en recension av Essies adventskalender. Vad tyckte jag om den, var den prisvärd och vilka var mina favoritprodukter?

essie adventskalender recension

Recension av Essie adventskalender

Jag köpte min från Cocopanda och betalade 55,90 för den. Jag hade kollat in den tidigare och sett att den kostat över 70 euro, men nu var det Single’s day (eller Black Friday, eller Cyber Monday) eller nåt. Den var på rea i alla fall och jag slog till. Kalendern beskrivs att passa nagellacksfantasten och innehåller 9 fullstora nagellack, 9 minilack, 1 nagellacksborttagningsmedel, 1 handkräm och överraskningar…

essie adventskalender

Det började bra och i den första luckan fick jag genast ett fullstort rosa nagellack. Precis vad jag ville ha. Det här blir ju bra tänkte jag. Ifall varje lucka innehåller så här fina färger kommer jag vara nöjd. Nu innehöll ju inte varje lucka något kul.

Det är klart att jag inte kan tycka om alla färger och alla produkter, men det som kanske irriterar mig mest med kalendern är hur lika allt var. Jag fick 5 röda nagellack, 7 nude/beige/ljusa nagellack och 4 genomskinliga under- eller överlack. Jag hade önskat mig en större variation. Kanske ett ljusblått eller någon annan pastellfärg, eller något glittrigt, eller chockrosa. Jag fick ett grått nagellack, men i övrigt var det bara rött eller nude.

essie adventskalender recension

Eftersom jag beställde min från Cocopanda och informationen var på finska, tolkade jag käsidvoide som handkräm. Det visade sig vara en nagelbandsolja. Eller det var en olja i alla fall och jag är ganska så säker på att den inte är till händerna. Varje gång jag öppnade en större lucka var jag säker på att nu får jag handkrämen. Varje gång blev jag lika besviken och vid den 24 december hade jag inte fått någon handkräm. Eller det hade jag ju, men jag hade inte insett det. Jag som faktiskt behövde en handkräm. Nagelbandsolja har jag och det använder jag aldrig.


De små överraskningarna var ett skämt. En minikalender, en veckoplanerare, en tejp, en Ikea-aktig blyertspenna och små kort för julklappar. Jag kommer antagligen att slänga bort dem.

Jag har inte testat alla färger ännu, men vid första intrycket är dessa mina favoriter. Ifall inte färgen Ballet slippers varit med, då hade jag nog blivit besviken. Ett mer hypat nagellack finns väl knappast? Ett vitt nagellack har jag länge velat ha och det röda med lite glitter i tycker jag också om.

essie adventskalender

I övrigt då, var den prisvärd? Nja… Själva produkterna är ju värda mer än 55,90. Senast jag kollade kostade ett fullstort Essie nagellack 8,90 på Cocopanda och eftersom jag fick nio stycken överskrider bara de vad jag betalade för kalendern. Men eftersom jag kanske kommer att använda 5-8 av produkterna och de övriga kommer att samla damm och sedan slängas bort, kunde jag lika gärna ha köpt fem färger jag faktiskt vill ha för samma pris. Dessutom inser jag först nu att jag fick 9 stora lack och 8 mini, 1 olja, 1 borttagningsmedel och 5 överraskningar. Så ett nagellack för lite.

Ifall det varit en större variation på färgerna hade jag sagt att kalendern är prisvärd, men nu blev det nästan en liten besvikelse varje gång jag öppnade en lucka mot slutet. Ännu ett rött nagellack? Hur många behöver jag liksom?

Så nä, jag kommer nog inte att köpa Essie adventskalender fler gånger.

 

3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *