Jag har cyklat

Sluttjatat om löpning, jag har cyklat idag. Visserligen bara ungefär tre kilometer, men allt räknas. Jösses vad det var tungt, är det alltid så här tungt första gången? Jag skyller på motvind, på att jag tränade styrka tidigare på dagen och på att gårdagens långpass löpning säkert spökade i benen.

Minsta lilla backe och benen skrek av mjölksyra. Samtidigt var det nog väldigt kul att cykla och cykelsäsongen är härmed inledd. Jag väntar på lite varmare väder innan jag börjar cykla längre sträckor. Plus att min cykel behöver servas. Men nu har jag cyklat för första gången och benen är väckta. Nu gäller det bara att få lite liv i dem igen och påminna dem hur det är att cykla. Hitta tekniken och power.

jag har cyklat

Jag har inte bestämt mig för hur jag ska göra på sommaren. Ska jag cykla till jobbet eller inte? Jag kommer knappast att cykla varje dag eftersom jag vill satsa på löpningen i och med kommande maraton. Men det är bra som kompletterande träning för att bygga upp grundkondition. Lugnt, långsamt och med lägre puls än vid löpning. Kanske jag kan cykla en eller två gånger i veckan?

Jag får klura vidare. Jag tror att jag först måste göra upp en träningsplan inför maraton och sedan se var och hur cyklingen passar in. Det är kul att cykla, men kanske jag istället för en massa transportcykling kan göra utflykter? Cykla till olika ställen i Pargas och med omgivning. Ha med kaffe och mer se det som en utflykt än ett träningspass?

 

0

2 tankar kring ”Jag har cyklat

  1. Fredrika

    Kom på att min killes landsvägs cykel står hos mina föräldrar (i skräbböle) om du vill pröva cykla en, innan du köper en. Den är inställd så den passar till min mamma just nu.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *