Träningsplaner inför veckan

Som jag skrev igår så siktar jag på att få in tre löppass den här veckan, ett pass zumba och ett pass styrka. Det blir lite tokigt med mina arbetsturer den här veckan eftersom jag jobbar hela helgen, men på något sätt ska jag väl få ihop det hela. Planen ser iaf ut som följande:

Måndag: löpning, vanligt distanspass 7-8 km
Tisdag: zumba
Onsdag: löpning, långpass 12 km
Torsdag: vila
Fredag: styrketräning
Lördag: vila
Söndag: löpning: distanspass 7-8 km med lite fartökningar

Då borde det bli lite fler kilometer än förra veckan, men ändå inte nån så stor ökning att det sliter alltför mycket på kroppen. Sen vet jag samtidigt med mig själv att när jag planerar allting, så brukar det oftast hända nåt som gör att planen skiter sig. Speciellt de dagar jag planerar in långpass eller intervaller så känns det oftast som om löpningen går sämst då. Som om kroppen låser sig. Sen när jag bara far ut på en kravlös runda eller tänker att nu ska jag bara lunka på så går det bättre. Att jag då kan hålla ett högre tempo än under de pass jag planerar att hålla ett högre tempo.

Trevlig måndag åt er alla! Hoppas ni får en bra vecka!

0

0 tankar kring ”Träningsplaner inför veckan

    1. hopihopi Inläggsförfattare

      Oftast när jag gör upp en detaljerad plan så händer det något, att jag måste bli längre på jobbet t.ex. Och om jag den dagen har planerat in långpass, så kanske jag inte orkar med det efter en tung dag på jobbet och så blir det vara onödig stress. Som om jag ”måste” träna långpass den dagen, bara för att jag har planerat det. Nej tack, jag måste ingenting! Träning ska ju vara kul och inte något tvång. Det blev visst en lång kommentar det här…

      Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *