Matvaror jag alltid har hemma

Jag älskar att laga mat, är utbildad inom branschen och jobbar med det. Ibland blir det att laga mindre mat hemma och ibland mer, lite beroende på hur jag jobbar. Vi försöker att laga större satser då vi väl lagar mat, för att antingen kunna äta det nästa dag som lunch eller för att frysa in som matlåda till ett annat tillfälle. Superpraktiskt det här med matlåda ur frysen. Fast det gäller ju att komma ihåg att ta fram den i god tid innan den ska ätas, så att den hinner tina.

Jag tycker att vi har en ganska bra bas med matvaror i skafferiet, jag brukar plocka på mig diverse grejer när vi är i butiken. Det är främst färskvaror som behöver handlas oftare…Jag lånar kategorierna rakt av från Rund är också en form-Malin.

Det här finns alltid i min kyl:
– naturell kvarg (kesella i Sverige)
– gurka
– ägg
– ost, både ”vanlig” och så antingen feta, getost, keso… till mina lunchsallader
– smör
– sallad, oftast babyspenat
– diverse öppnade kryddblandningar som röd curry pasta, ingefärspasta, sambal oalek…

2016-09-30-10-33-33

 

Det här finns alltid i min frys:
– bär, blåbär och hallon mest
– ärter
– glass
– is
– bröd
– matlådor

2016-09-30-10-32-43

Det här finns alltid i mitt skafferi:
– pasta
– tonfisk
– tomatkross
– ananas på burk
– majs på burk
– bönor på burk
– nötter och frön
– mysli
– kaffe
– havregryn
– mjöl, torrjäst och övriga bakingredienser
– socker, sirap, salt och övriga kryddor
– olja, vinäger, soja och liknande

2016-09-30-10-34-10

 

0

0 tankar kring ”Matvaror jag alltid har hemma

    1. hopihopi Inläggsförfattare

      Jag älskar sirap 🙂 Brukar äta det till pannkakor mest. eller gröt, eller glass, eller när jag bakar havrekex istället för vanligt vitt socker. Och till olika bröd jag bakar… Sirap passar till allt helt enkelt 🙂

      Svara
  1. Pingback: 16 frågor och svar om min träning | hopihopi

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *