Hälsa under löprundor?

Brukar du hälsa på andra under dina löprundor? Självklart hälsar jag på dem jag känner, men jag syftar snarare på andra människor. Jag möter ofta samma personer på mina löprundor. Samma människor på promenad med sin hund eller andra löpare. Jag vet inte vem de är, de är inte mina grannar, utan jag kan möta dem när jag springer i helt andra kvarter än där jag bor. Eller som igår när jag sprang backintervaller på motionsslingan. Den är inte speciellt lång och är man där i en timme eller så, möts man ju flera gånger. När man springer runt runt, och de går/springer åt andra hållet.

Det känns fånigt att inte hälsa när man möts för femtioelfte gången, men samtidigt har jag ibland mötts av väldigt suspekta blickar när jag hälsat. Vem tusan är du och varför hälsar du? Jag blir bara glad när någon hälsar på mig, även om jag blir fundersam över vem det var. Borde jag kanske veta vem du är? Jag har världens sämsta ansiktsminne och känner inte igen folk. Hälsningar hon som flera gånger serverat Jukka Poika på jobbet och inte känt igen honom…

Jag har ibland fått höra i efterhand, att jag såg dig där. Eller jag brukar se dig springa där. Man får gärna komma fram och hälsa. Jag bits inte. Eller kör man förbi med bil, tuta och vinka. Jag blir bara glad.

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *