Hur jag tar mina bilder

För ett tag sedan fick jag en kommentar av Petra som undrade vem jag har med mig som hinner knäppa foton på avstånd. Bilden i fråga var från när jag sprang intervaller. I det här inlägget tänkte jag försöka förklara hur jag gör när jag tar mina bilder. Jag tar nästan uteslutande mina bilder med min egen telefon. Ibland tar Sam med sin telefon, eller med den bättre kameran, men vi återkommer till det.

Hur jag tar mina bilder

Selfies
Den allra enklaste varianten är en hederlig selfie. Den kräver inte mycket förberedelse, bara att knäppa en. Tyvärr inte heller den mest inspirerande bilden.

längsta löprundan på länge
hög puls och tung känsla

Ställ telefonen mot något
Variant nummer två är att ställa/luta telefonen mot något. Oftast ett staket eller bänk. Sätt på timern, jag brukar ha fem sekunder, och använd funktionen att ta många bilder i rad. Spring förbi ett antal gånger och hoppas på en vettig bild. Den här varianten ger bättre bilder i den aspekten att jag springer på bilden, men ibland blir vinkeln konstig. Det kan bli sneda bilder. Telefonen har även en tendens att välta i kritiska lägen. Eller att jag missbedömer när den ska ta bild. Plus att grannarna/folk i parken efter n:te försöket till en bra bild börjar fundera vad tusan jag håller på med.

Ni kan kalla mig proffsfotografen

vecka 12
hur jag tar mina bilder

träningsflow

Använd stativ
Det här är sättet jag mest använder mig av. Jag har fått ett stativ av Sam där jag fäster telefonen. Jag ställer upp det och använder timer och funktionen att ta många bilder i rad. Problemet här är att jag inte har stativet med mig när jag springer. Utan jag springer först min planerade runda och tar bilderna efteråt. Oftast på cykelvägen vid vårt hus eller i skogen bakom huset. Ett annat problem är att mitt stativ bara är 10 cm högt, även här blir vinkeln konstig. Fotot blir nästan underifrån. Det bästa är om jag kan ställa det på en sten eller liknande, för att få höjd i bilden. Dessa fyra bilder är alla tagna på samma ställe, samma sten och samma teknik.

Börjar kännas som löpning
okej att gå
hur jag tar mina bilder
sista intervallpasset

Tvinga Sam att ta bilder
Det bästa alternativet, men händer inte ofta. Vinkeln blir rätt och det blir de mest naturliga bilderna. Jag kan koncentrera mig på att bara springa och Sam knäpper för glatta livet. I väldigt sällsynta fall tar han bilder med den riktiga kameran, den händer nästan bara lopp. Ibland med hans telefon och så skickar han dem med Whatsapp, eller delar via Google. Den enklaste alternativet ifall han tar bilder, är att ta med min telefon, för då har jag tillgång till dem genast. Problem kan uppstå ifall vi är hemma på gården, då är det oftast i sällskap av en katt eller två.

hur jag tar mina bilder
mysrundor

hur jag tar mina bilder
mina bilder
träning under semestern
reflektioner från ett halvmaraton

Hur gör du när du tar bilder till blogg eller Instagram?

3

2 tankar kring ”Hur jag tar mina bilder

  1. Pingback: Hur jag tar mina bilder - Bloggfeed

  2. Pingback: Min lördag och febern .. – Petras blogg place ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *