Resor som inte lockar mig

Jag gillar att resa, det vet väl alla vid det här laget? Eftersom det för tillfället inte går att resa någonstans, men mitt resesug ändå är stort, tänker jag istället annorlunda. Resor som inte lockar mig. Vad går jag inte miste om. Idén är ursprungligen från Marias Memoarer. Mycket kan ju ändra förstås, och det finns väl inget land eller ställe jag absolut inte vill resa till, men så här känner jag. Just nu. (och okej då, just nu spelar det faktiskt ingen roll, ge mig bara möjligheter till att resa igen, och jag är nöjd. Fast ens bara till Sverige.)

mostar

Resor som inte lockar mig

Snö eller skidsemester

Fun fact. Sam råkade se när jag höll på och skriva det här inlägget. Innan jag skrivit en enda punkt, kunde han gissa den första punkten. Jag gillar inte snö, jag gillar inte vinter eller att frysa. Jag är heller inte en stugperson. Hyra stuga i Åre för att skida en vecka? Nej tack. Det här kommer aldrig att hända.

kallt som fan

Tält eller vandringsresa

Det här kommer heller aldrig att hända. Om jag inte är en stugperson, är jag definitivt inte en tältperson. Jag är alldeles för bekväm av mig och skulle högst antagligen frysa ihjäl. Eller dö hungerdöden. Jag har nämnt det tidigare, att jag inte tycker om naturen. Skogspromenader ger mig inte alls lugn och ro, utan jag blir bara stressad. Ormar, fästingar, kräk och kryp. Och du sover frivilligt där?

Egypten, Tunisien eller Marocko

Det känns inte rättvist att klumpa ihop dessa länder, men de tillhör lite samma kategori. Aggressiva försäljare och inkastare som man inte blir av med. Eller ställen där det inte direkt skulle kännas tryggt att morgonjogga ensam på stranden som kvinna. Eller bo på stora hotellkomplex där du inte får/kan lämna området för att det är för osäkert.

träning under semester

All inclusive hotell

Vi har bott två gånger på all inclusive, en gång i Turkiet och nu senast i Kuba. Det har varit två gånger för mycket. Det är så inte vår grej, det är bara bortkastade pengar. Vi vill äta frukost i lugn och ro, fixa själv, äta god mat på mysiga restauranger. Inte passa tider och äta i en skramlig matsal. Samma mat till lunch och middag. Nej tack. Lesson learned.

Thailand

Jag vet inte varför Thailand inte lockar mig. Vi har varit i Phuket och det var alldeles för turistigt. Då var vi i och för sig inte lika vana resenärer som vi är nu, och vi fick inte kanske ut så mycket man kunnat av resan. Vi vågade inte äta på lokala ställen, utan åt säkert mest pizza och pasta. Men det lockar inte att fara tillbaka heller, eller att fara till något annat ställe. Det känns som alla varit där och som om det är för turistigt. Hellre väljer jag Vietnam ifall jag vill till Asien.

resor som inte lockar mig

Kanarieöarna

På tal om turistigt och att alla varit där och all inclusive hotell. Jag har varit på Teneriffa och Gran Canaria, det räckte för mig. Jag har inget behov av att se de övriga öarna.


resor som inte lockar mig

Madeira

Det lär ska vara grönt och fint. Fin natur och bra vandringsmöjligheter, men det har aldrig funnits på min radar att fara dit. Det är säkert fint, inte lockar det för det.

Dubai

Varför vill alla hit? Jag skulle välja Doha i Qatar eller ännu hellre Muscat i Oman.

Vart vill du inte resa?

1

4 tankar kring ”Resor som inte lockar mig

      1. Marias Memoarer

        åh jag höll nästan på att bli orolig över att du skulle tokdissa fina Mostar och Bosnien, tur att det inte var en av dina anti-resor..! 😀
        Vissa punkter är vi likadana på, andra punkter nästan tvärtemot. Men roligare så 😉 Jag var också lite halvnegativ till Thailand men så åkte jag dit i höstas och Bangkok var verkligen en häftig stad. Jag skulle eventuellt kunna tänka mig att återvända för att utforska de lite mindre turistiska delarna av landet 🙂 Jag har sett de flesta sidor av Teneriffa eftersom jag bott och rest dit flera gånger, och tycker att ön har fått en trist charterstämpel trots att den erbjuder så spännande och varierande naturupplevelser, söta småstäder m.m.

        Svara
        1. hopihopi Inläggsförfattare

          Det är tur att det finns så många härliga ställen att resa till, att alla hittar sin favorit 🙂 Just nu skulle jag faktiskt nöja mig med vadsomhelst, bara möjligheten till resa är tillräckligt. Och egentligen finns det inget ställe som jag absolut inte vill till, men om jag får välja så 🙂

          Jag håller absolut med att Mostar och Bosnien var härligt, kanske min bild har varit missvisande

          Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *