Ett nytt cykelmål

Att cykla från jobbet under timmen visade sig vara ett alltför lätt cykelmål, det klarade jag av på en vecka. Tanken var att fixa det under sommaren, men det gick betydligt snabbare än så. Jag behöver därför ett nytt cykelmål. På måndagen cyklade jag hem från jobbet på tiden 58 minuter, med en snittfart på 20 km/h. Det är det snabbaste jag någonsin cyklat tror jag. Jag tycker det är ganska bra för en mountainbike med cykelkorg.

ett nytt cykelmål

Det känns som om jag cyklar snabbare, men jag blev ändå förvånad när klockan visade snittfart på 20 km/h. Tidigare har det varit kring 17-18 och möjligtvis 19 om jag pressat mig själv. Nu kändes det inte ens som om jag tog i. Jag behövde inte lägga in en slutspurt för att klara av under timmen, utan det var normal cykling hela vägen. Därför behöver jag ett nytt cykelmål, ett som är mer utmanade. Från att jag började cykla till jobbet förra måndagen har min tid gått från 1:06 till 58 min. Kanske jag kan fixa under 50 minuter under sommaren?

Det borde inte vara omöjligt. Det är mest i backar jag tappar fart, på raka, platta partier går det bra att trycka på. Ifall jag blir starkare uppför tror jag att jag kan vinna mycket tid. Jag har redan blivit bättre, men det finns ännu mycket potential uppför. Jag får inte direkt mjölksyra, eller blir trött, utan det känns snarare som om jag trampar på stället och inte kommer framåt. Fel växel, fel teknik? Eller för svaga benmuskler? Jag är ju tvungen att växla ner för att orka upp, och då blir känslan säkert att jag trampar på stället.

 

4

2 tankar kring ”Ett nytt cykelmål

 1. Fredrika

  Min pojkvän tränar landvägscykling o där säger han till träning att dom försöker hålla fart 25 km/timme så tänker du har bra fart på då dom har det mycket lättare med snabba o lätta cyklar

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Det är det jag tänker också, att det är lättare att cykla fort med snabba, lätta cyklar med smala däck 🙂 Därför är jag riktigt nöjd över hur fort det går med min mountainbike

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *