Transportcykling och cykelmål

Det går alldeles utmärkt att cykla till jobbet. Jag har gjort det fyra dagar i rad och jag tänker fortsätta med det. Inte kanske på lördagen, för då har det lovats regn, men annars. Mitt cykelmål, att cykla sträckan under timmen, har jag redan nästan klarat av. Jag är nere på 1:01 nu. Jag hade säkert klarat av mitt cykelmål redan idag, ifall jag upptäckt hur nära det jag låg lite tidigare. Nu blev det en sällan skådad slutspurt sista kilometern…

cykelmål

På fyra dagar har jag totalt cyklat strax över 155 kilometer. Say what?! Benen känns lite trötta och de får lättare mjölksyra i backar, men samtidigt tycker jag att jag fått mera tryck i dem. Dagens cykling hem var den snabbaste hittills. Snittfarten var den högsta jag haft (nånsin?) och jag orkade trampa på i uppförsbackar. Till och med den i Kustö som är brant och aldrig tycks ta slut, hur mycket jag än trampar. Jag cyklade förbi folk där.

Nu måste jag nog investera i ett par ordentliga cykelbyxor. Mina cykelbyxor är så fula att jag just och just täcks ha dem när jag cyklar till jobbet. Jag hoppas bara att jag inte möter någon i hissen innan jag hunnit byta om 🙂 Plus att jag egentligen kanske behöver ett till par, eftersom jag cyklar varje dag. Jag vill kanske ha ett par shorts. En kortare modell än de jag har. Dessutom ”behöver” jag en cykeltröja, en sådan med fickor på ryggen. Jag vill skippa min midjeväska och istället ha nycklar och dylikt på/i kläderna.

Jag har suttit och kollat på en massa cykelkläder, och det finns hur mycket fint som helst. Frågan är bara ifall jag får ha proffsiga cykelkläder och en mountainbike med cykelkorg. Cyklister och deras stilregler… 

 

2

2 tankar kring ”Transportcykling och cykelmål

 1. Fredrika

  Duktig du 😊

  Ska kolla på cykel i morgon. Men datear en cykel nörd som säger det ska vara carbon men det har jag inte råd till 😬

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Jag förstår inte hur cyklar kan vara såå dyra?! Jag vill också ha en, men blir förskräckt varje gång jag börjar googla över hur dyrt det är…

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *