Ingen bra dag i löpningen

Ibland stämmer det bara inte. Idag var en sådan dag. Det var ingen bra dag i löpningen. Tunga ben, andningen fungerade inte, jag fick håll (!), det regnade, men jag hade ändå för varmt, magen krånglade. Det var alla fel på en och samma gång och ingen bra dag alls. Inget stämde.

Det är tur att jag inte ska springa lopp i helgen, för hade det här varit mitt sista pass inför, då hade jag varit orolig. Inte alls den känsla jag vill ha innan ett lopp. Nu ska jag ju inte springa lopp i helgen, men det är ändå inte en kul känsla.

ingen bra dag i löpningen

Jag tror att dagens dåliga känsla delvis beror på att jag gjorde mitt styrkepass för benen igår. Jag har inte lika brutal träningsvärk som förra veckan, men jag har inte heller pigga ben. Det känns att de fick jobba igår och det var kanske inte den smartaste idén att springa idag. Jag borde kanske ha fokuserat mer på stretch.

Jag är inte orolig, jag vet att dagsformen varierar. Ibland kommer det bara såna här dagar då inget stämmer och det känns som om jag aldrig sprungit tidigare. Det är flåsigt, det är tungt och jag vill helst lägga mig ner i ett dike. Nu gör jag ju inte det, förstås, men idag gick jag nog mer än jag sprang. Fem plågsamma kilometer fick bli dagens saldo.

Fem är alltid bättre än ingenting och räknas ändå i totalen. Det är också bra med sämre pass ibland, så uppskattar jag de bra passen mer. Plötsligt vänder det och jag får till ett bra pass där allting stämmer och det känns som om jag flyger fram.

2

4 tankar kring ”Ingen bra dag i löpningen

 1. Petra

  Jag håller med dig om att formen verkligen varierar från dag till dag.
  Du springer mycket mer , oftare och längre än jag men jag känner till att det kan ibland vara en bra spring dag eller en riktig skit dag . Oftast springer jag , bara 5 km var gång. .Förra veckan blev det 4×5 km … ?

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Det är konstigt egentligen hur mycket formen kan variera från dag till dag. Att det inte ens finns något mönster. Nu tror jag visserligen att gårdagens benpass sitter kvar i kroppen och att det därför gick sämre

   Svara
 2. Martina

  Just så är det,vissa gånger pain och man tar sig fram endast för att man är så jäkla envis?andravgånger flyger man uppför värsta backarna som om man hade vingar..
  Bra att vara ödmjuk mot sig själv.Ibland orkar kroppen och knoppen mer,andra gånger mindre.Så är det nog för alla!

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Det är tur att alla andra också har sämre dagar 🙂 Jag har lärt mig det nu, att formen varierar för alla, även för eliten

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *