Om att springa på hösten

Hur fint är det inte i naturen just nu? Vädret är härligt och det är den bästa tiden för löpning. Att springa på hösten är något speciellt. Det är varmt i solen, vackert i naturen med alla färger, klar luft och inget pollen. Enda lilla problemet, hur tusan ska jag klä mig?

springa på hösten

Idag hade jag alldeles för mycket kläder på mig. Jag hade jacka och t-shirt och jag svettades ihjäl. Bara en t-shirt hade säkert varit för kallt, men ett lager på överkroppen hade nog räckt. Nu hade jag varmt, svetten bara rann när jag kom hem. Samtidigt vet jag att det här är ett problem som kommer att gå över av sig självt, snart är det fram med alla vinterkläder och jag kommer att frysa dygnet runt. Därför njuter jag nu, även om jag klätt mig fel.

Trots fel klädval, var det inget fel på dagens löprunda. Tvärtom var det en riktigt bra runda. Jag sprang det längsta jag gjort på länge, över nio kilometer. Ibland stämmer det bara, och jag fortsätter att springa. Jag har sällan någon plan med min löpning. Att jag ska springa en viss runda, eller ett visst antal kilometer. Jag springer på känsla. När känslan är bra, då blir det längre och när känslan är sämre går jag fyra kilometer. Och ibland får jag feeling och springer fort.

Jag tycker om att springa på hösten, men det här är första året på några år som jag har haft motivation och möjlighet till att springa mycket. År 2018 var jag trött efter mitt maraton. Det var en sådan urladdning för kroppen och knoppen. Först att träna länge och hårt inför, sedan maxprestation på loppet, plus att jag blev sjuk efteråt. Då var motivationen till löpning inte hög. År 2019 satsade jag på styrketräning, då blev det också väldigt lite löpning.

springa på hösten

Nu ska jag också satsa på styrkan och jag tycker att jag gjort det. Jag har följt min plan med två styrkepass och två löppass i veckan. Förra veckan sprang jag tre gånger och gjorde bara ett styrkepass, men det tar jag igen den här veckan. Jag gjorde mitt uteblivna pass från förra veckan på måndagen, tränade ben igår och planen är att göra ett till överkroppspass på söndagen. Back on track med andra ord.

1

2 tankar kring ”Om att springa på hösten

 1. Marias Memoarer

  Hösten är verkligen vacker och behaglig just nu! Men jag håller med om att det inte är så lätt med klädseln.. Speciellt i dessa tider då man absolut inte vill dra på sig ens en liten förkylning, då det innebär att man får sitta hemma i karantän i princip.

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Det är alltid svårt med klädseln på hösten tycker jag. På morgonen är det nästan minusgrader, men på dagen om solen skiner kan det vara 15 grader. Men samtidigt är det ju förstås ett behagligt problem 🙂

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *