En bra träningsmånad

September blev en bra träningsmånad, både sett till löpningen och till övrig träning. Det blev månaden då jag kom igång med styrketräningen igen, men det blev också månaden med den högsta totalen löpning på evigheter. Det är skönt att vara igång igen, ha fått rutiner i träningen och att ha hittat ett upplägg som fungerar.

en bra träningsmånad

Eftersom september var en så bra träningsmånad, är jag ivrig på träningen. Jag vill fortsätta bygga upp kroppen med styrketräning. Jag tycker att jag redan märker framsteg. Löpningen känns lättare och jag känner mig allmänt starkare. Jag orkar med tyngre vikter när jag tränar och det känns som om det har hänt något i kroppen. Inte direkt att några muskler syns, men känslan är annorlunda. Det känns som om det finns tryck, power, och jag kan ta i. Jag har saknat känslan av att vara stark.

Under september sprang jag 65 kilometer. Det är den tredje högsta totalen på hela året. Efter att ha haft låg motivation till löpning i och med alla inställda lopp, har jag nu hittat motivationen igen. På sommaren var det roligare att cykla, men just nu är det riktigt kul att springa igen och det syns i statistiken.

Hösten och vintern ska vara perioden där jag fokuserar på styrketräning, men jag tycker nästan att det är bra att löpningen känns bra. Eller det är klart, det är ju alltid kul när löpningen går bra, men det här ger mig motivation till styrketräningen. Om löpningen känns bättre efter bara några veckors styrketräning, hur bra kommer det då inte att kännas efter några månaders träning?

Under oktober är planen att fortsätta på samma sätt som september. Styrka två gånger i veckan, löpning två och övrig träning är bonus. Just nu fungerar det upplägget bra.

Hur var din september?

3

6 tankar kring ”En bra träningsmånad

 1. Hannas krypin

  Härligt att det känns så bra, både med styrketräningen och löpningen. Jag har haft en helt okej träningsmånad. Under fotbollssäsongen är det svårt att få till annan träning men jag kör på med mina cirkelfys, pilates och övrig träning så gott det går. Idag blir det intervaller. 🙂

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Det är alltid svårt att få tiden att räcka till, det finns så mycket kul att göra. Både träning och övriga livet 🙂

   Svara
 2. AK

  Härligt att du haft en bra månad! Jag landade på 110km löpning i september men motivationen har varit sisådär, morgonlöparen i mig gillar kanske inte mörkret alltför mycket. Har fått till en del styrkepass och vill gärna få till ännu mera styrketräning under oktober. Tänkte också försöka få till mera intervallträning när det kommer till löpningen.

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Morgonlöpning är okej på sommaren, och när det är ljust. Att stiga upp klockan sju en vardagsmorgon i november för att springa, nej tack! Intervallträning är alltid bra, jag har inte sprungit intervaller på länge. Inte så att jag haft klockan programmerad med pass, men det har inte heller varit något jag prioriterat i och med alla inställda lopp

   Svara
 3. Fredrika

  Lyckades bli skadad pga för mycket löpning eller hårda intervaller 😬 men äntligen börjat kurs i att simma crawl, så svårt men skoj 😊

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *