Kanske jag blivit lite starkare?

Jag kämpar på med min styrketräning. Det blir två pass i veckan och ett via Youtube som oftast är en blandning mellan styrkeövningar och pulshöjande. Ibland tycker jag att jag inte märker några framsteg, och ibland kommer det dagar, som idag, då jag känner mig stark. Jag kan göra mina planerade övningar, jag orkar med alla repetitioner och kan lägga på mer vikt. Kanske jag blivit lite starkare i alla fall?

har jag blvit starkare?

För någon månad sedan tog jag lite bilder, men de blev aldrig publicerade. Inte för att jag tog dem för att publiceras, utan för min egen skull, men. Jag blev bara så frustrerad när jag såg bilderna och jämförde dem med gamla bilder och det hade inte hänt något. Inga synliga resultat, inga synligare muskler utan fortfarande lika klena spagettiarmar. Jag förväntar mig inte att bli biffig, jag vet att jag inte tränar på rätt sätt för att bli det, men jag hade nog förväntat mig att något skulle ha hänt. Jag känner mig ändå starkare, jag vill att det ska synas också.

Det är främst för löpningens skull som jag tränar styrka. För att jag vill bli en bättre löpare, ha en kropp som håller för långa och tuffa pass. På det sättet har styrketräningen haft effekt, eftersom jag till exempel inte fick ont efter mitt senaste långpass. Hade jag inte gjort en massa knäböj och andra benövningar under vintern, hade jag säkert fått ont.

Nu är planen att åtminstone ännu i april göra två styrkepass i veckan. Sedan tror jag att löpningen och cyklingen kommer att ta över och att jag går ner på ett styrkepass i veckan. Då kommer det inte längre handla om att bygga muskler, utan mer om att underhålla det jag har.

2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *