Rekordslakt

Gissa vem som idag cyklade sitt snabbaste pass någonsin? Redan på fredagen när jag cyklade hem från jobbet tyckte jag att jag hade bra tryck i benen. Jag kunde trampa på utan att känna mig trött och farten var hög. Då nådde jag inte nytt rekord, men det var inte många sekunder som skiljde. Idag blev det rekordslakt med över två minuter. Mitt nya cykelrekord är 53:19.

rekordslakt

Förra sommaren hade jag som mål att cykla under 50 minuter, men jag var aldrig inte ens nära. Då var min snabbaste tid 58 minuter. I år tyckte jag att 55 minuter var ett rimligare mål och jag har varit nära flera gånger. Nu är det målet avklarat och det känns nästan synd att jag bestämt mig för att sluta cykla den sista augusti. Inte kan jag väl sluta cykla nu när jag plötsligt hittat världens fart?

Jag vet inte riktigt var som hände idag. Jag sprang långt igår, det längsta jag gjort på flera månader. Det borde inte finnas så mycket krut i benen. Jag var inte ens trött idag. Jag visste att jag låg bra till för ett nytt rekord på basen av mina mellantider, men att det skulle bli en sådan rekordslakt hade jag inte räknat med. Min gissning var att jag skulle komma strax under 55 minuter. Kanske jag därför tryckte på lite extra för att vara säker på att klara av målsättningen.

Jag tycker att jag utvecklats mycket som cyklist i år. Jag har kapat över fem minuter från min snabbaste tid i fjol. Det som i fjol var min snabbaste tid, är nu standard. Snittfarten har blivit högre. Förra året låg den på 18-19 km/h, idag cyklade jag på 21,8. Det är superbra för att vara mountainbike med cykelkorg.

2

4 tankar kring ”Rekordslakt

  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Jag har tänkt på det många gånger. hur jag skulle susa fram på vägarna med en annan cykel 🙂

   Svara
 1. Petra

  Nice work. Och roligt när man märker att man blir både starkare och snabbare vartefter. Kanske du snart hittar eb landsvägs cykel du gillar och där priset ochså är rätt

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Tack! Jag brukar alltid nu och då kolla på cyklar på nätet, via tori eller liknande sidor. Men jag tycker att alla är så dyra 🙁

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *