När man inte simmat på länge

När man inte simmat på länge är det kul. När man inte simmat på länge är det också tungt. Och svårt. Och jobbigt. Hur kan det vara så svårt att simma? Jag har aldrig varit bra på att simma, men idag kändes det som om jag tappat allt. Jag kämpar och kämpar, men det händer inget. Tungt för nacken, skakiga armar, dålig teknik och ingen flytförmåga. Hur ska jag någonsin bli bättre?

Är det bara att nöta? Simma längd på längd och hoppas på att jag i något skede fattar grejen. Jag vill ju inte ens simma bröstsim, utan jag vill simma frisim, men det känns ännu svårare. Är det viktigare att simma långt och mycket, men bröstsim, eller att simma kortare, men försöka simma frisim?

när man inte simmat på länge

Äh den frågan kan jag nog nästan svara på själv 🙂 I dagsläget skulle frisim i så fall bli typ fyra meter. Kanske det är bättre att jag blir van och bekväm med vattnet först, innan jag börjar lägga in teknikövningar. Simma frisim i början och sedan byta teknik när jag blir trött. För att på det sättet ändå få in mängd. Ja, jag svamlar nu.

Idag blev det trots en dålig känsla ändå 1000 meter. Jag skulle säkert orka simma längre, konditionen är det inget fel på. Det är nog tekniken som stoppar mig. Jag blir trött i armar innan flåset. Jag vill inte pausa hela tiden, utan jag vill komma in i ett flow. Just nu stannar jag efter fyra längder, 100 meter. Vid det laget har jag redan tappat tekniken så mycket att jag måste göra en omstart.

Nu har jag i alla fall förnyat mitt kort, så nu har jag tio gånger på mig att bli bättre. På den tiden måste jag väl förbättras? Och nu ska jag köpa simglasögon.

5

4 tankar kring ”När man inte simmat på länge

 1. Petra

  Siminung är bra för knopp och kropp. Och simbrillor ett måste, tycker jag . Jag brukar simma 2 km var gång . Har sänkt från 3 till 2 man bkir så helt urlakad o trött efreråt. Brukar simma hälften ,hälften. 50 fri och 50 bröstsim . Simma 2km är 80 gr fram o tillbaka i 25 m :s bassäng tar ca 1 h .sen 3 km, 120 varv och tar ca 1.5 h.
  Jag simmar hädanefter endast bröstsim . Min axel gillar inte frisim så bra mera här jag märkt. Lycka till med din simning

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Oj, två kilometer simning känns som utopi i dagsläget 🙂 Jag tycker att jag blir trött efter en kilometer redan, jag kan inte föreställa mig hur trött jag skulle bli efter två eller tre.

   Svara
   1. Petra

    Då jag började var det en km men vart efter så blev längre länge var fet tre km men då var man urlakad resten av kvällen . Har därför sänkt till 2 km . Det är lagom . Tar ca en timme . + – minuter . Men bra combo med löpning / simning .

    Svara
    1. hopihopi Inläggsförfattare

     Jag ska kämpa vidare med simning för att förhoppningsvis snart kunna simma längre sträckor. Som längst tror jag att jag simmat 1300 meter

     Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *