Finväderslöpning

Räknas det som finväderslöpning om det inte regnar? Tanken är att jag ska satsa mer på styrketräning nu på hösten och vintern och springa när det är fint väder. Men när det är grått och disigt och regn varje dag, då får jag tumma på reglerna. Kalla det för finväderslöpning när det inte regnar, utan bara är dystert.

finväderslöpning

Löpningen kändes förvånansvärt bra idag med tanke på att jag gjorde ett tungt styrkepass igår. Jag hade pigga ben och blev förvånad över hur snabbt jag sprang. Tydligen har jag hyfsat bra löparform även om jag inte satsar på det just nu. Eller så har styrketräningen haft effekt och jag har blivit en bättre löpare.

Det är det som är målet med styrketräningen. Att jag ska bli bättre, snabbare, uthålligare som löpare. Att kroppen ska hålla för en ökad belastning. Jag vill ju springa länge ännu, jag har inga planer på att sluta. Jag drömmer om fler maraton, snabbare tider, nya roliga lopp, och då krävs det att kroppen håller.

Just nu tycker jag att mitt upplägg fungerar bra. Jag trivs med styrketräningen och tycker att det är roligt. Jag tycker nog egentligen om det, men på sommaren ”glömmer” jag bort det när det är roligare att springa. Nu i novembermörkret är det inte lika kul med löpning. Som tur är det åtminstone inte kallt och halt ännu, men det är det väl snart. Jag ser inte alls framemot att springa i Icebugsen igen. Det är mycket roligare att springa i vanliga skor. Jag ska njuta av det så länge jag kan. Ruskigt väder eller inte.

2

5 tankar kring ”Finväderslöpning

 1. Petra

  Jag borde ochså få in styrketräningen i min vardag helst åtminståne 1 gång i veckan men gärna 2 ggr. Men jag tycker inte alls det är roligt 🙈Hur hittar jag det intresset ? Har du tips tar jag gärna emot. Och även övningar😀
  Fast jag har nog hittat en del via you tube i alla fall
  Fin väders löpning i november får man nog bara vara glad för om det inte regnar.

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Jag är inte lika förtjust i styrketräningen som i löpningen, men jag tycker om att känna mig stark. Därför gör jag det. Plus att jag vet att det är bra för mig och att det förhoppningsvis hjälper mig till att bli en bättre löpare. Men inte är det alltid jag har intresset heller. Då är det bara att göra, och så kommer motivationen sen. När jag blivit bättre/starkare

   Jag tycker om att göra helt vanliga basic övningar. Knäböj, marklyft, armhävningar, bicepscurl och höftlyft. Inte för avancerat med svår teknik, eller där jag inte har tillräckligt med rörlighet.

   Svara
 2. Petra

  Tack för ditt svar . Och tipsen för övningar. Jag skall säkert hitta intresset bara jag fortsätter det jag faktiskt fått en början med .Min it band skada tvingar mig på styrketräningen nu.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *