Dags att plocka fram reflexer

Nog använder du väl reflexer i mörkret? Det är en självklarhet tycker jag, men tydligen tycker inte alla likadant. Det är viktigt att synas i mörkret. Idag var första gången som jag sprang med min reflexväst på. Då var klockan inte ens fem när jag startade hemifrån, men redan då var det mörkt ute.

Jag ser inte alls framemot årstiden som kommer. Visst är det kul med julen, men nu kommer det ju att vara mörkt fram till mars april. Mörkt, kallt, dystert, regn, snö, slask, snöslask. Jag bor i fel land. Jag trivs mycket bättre med sommar och sol. Värme och ljusa kvällar.

Själva löpningen känns i alla fall riktigt bra. Jag är nästan förvånad över hur bra träningen går just nu. Även om jag fokuserar på styrketräningen, känns löpningen också bra. Den här veckan har det blivit två rejäla styrkepass, varav ett på gymmet. Mer om det i ett annat inlägg. Två bra löppass och simning (!). Precis som jag vill ha det.

viktigt med reflexer

Jag är ivrig inför varje pass och känner mig återhämtad och redo varje gång. Jag känner mig starkare och tekniken sitter. Löpningen rullar på och jag springer mina rundor. Där har jag inget mål för tillfället, men det är ändå kul att det känns bra. Förstås. 

Jag hoppas att jag kan fortsätta träna på det här sättet. Det fungerar för mig. Även om jag måste springa i mörkret med reflexer på, är det ändå bättre än att inte springa alls. Jag vill helst springa i dagsljus när det är fint väder, men ibland passar det inte med jobbet. Eller så ösregnar det när jag är ledig. Då är det viktigt att vara flexibel med träningen tycker jag. Fast träna styrka hemma då, och sedan springa efter jobbet när det passar. Även om det blir i mörkret.

2

2 tankar kring ”Dags att plocka fram reflexer

 1. Lena

  Har alltid reflexväst och cykelhjälm när jag cyklar på sommaren också. Den gula färgen på västen gör ju så man syns bättre även dagtid. Har en trehjulig cykel som är bredare än en vanlig cykel så jag tycker det är viktigt att vara extra synlig då.

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Jättebra att du använder reflexväst och hjälm!! Det är verkligen inte alla som gör det. Själv försöker jag ha neonfärgade kläder när jag cyklar, orange och gult just för att synas bättre även dagtid. Och hjälm förstås.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *