Tung känsla och tunga ben

Det var kanske inte den smartaste idén att äta jättemycket sushi igår och sedan springa idag. Fortfarande mätt och svullen i magen. Gott var det, men löpningen idag fick lida. Under de första kilometerna hade jag inte precis pigga ben och en lätt känsla, men sedan vände det. Sedan kunde jag springa på i okej tempo och jag hade inte lika tung känsla längre. Det blev bättre åtminstone.

Vädret hjälpte också till tror jag. Sol, blå himmel och vårkänsla. Vanliga löparskor. Inte dubbskor, inte ens trailskor, utan helt vanliga asfaltsskor som jag springer med på sommaren. Det var liksom varmt ute idag. Jag hade för mycket kläder på mig. Vintertights, men inget underställ. Benen var svettiga när jag kom hem. Inte som de brukar, illröda av kylan trots underställ. Nu hade jag för varmt. Som jag njuter när det är sånt här väder. Jag vet ju att det inte kommer att hålla i sig, därför passar jag på att njuta så länge det varar. Senast till helgen lovas det slask igen.

För tillfället känns löpningen sådär, det är en tung känsla. Som att jag måste kämpa. Jag är inte inne i ett bra flow, det blir varken speciellt fort eller långt. Jag vet ju att det inte är mitt fokus just nu, men eftersom jag springer så sällan vill jag att de passen jag gör ska kännas bra. När det är fint väder, jag kan springa i vanliga skor, men det ändå känns tungt. Då är det jobbigt. Det är då det borde kännas bra, eftersom omständigheterna är de rätta.

tung känsla och tunga ben

Just nu har det bara blivit ett löppass per vecka. Tidsbrist, ont i nacken och annan träning istället har varit orsaken till mindre mängd löpning. Då är det svårt att få ett bra flow, det är för lite löpning. Två pass känns ändå som minimum, även om fokus ska vara på styrketräning.

1

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *