Simma med klocka

Hur kan det vara så stor skillnad mellan att simma med klocka versus att simma utan klocka? Det gick så mycket bättre när jag simmade med klocka. Kanske för att jag kunde koncentrera mig på simmandet och inte samtidigt också behövde hålla koll på hur långt jag simmat.

Det brukar gå bra till en början, men sen när jag blir trött tappar jag koncentrationen. Oftast vet jag inte hur långt jag simmat. Bara på ett ungefär. Nu höll klockan koll på allt sånt och jag kunde bara simma.

Jag brukar simma 250 meter och sedan ta en paus. Det är hyfsat lätt att räkna och det är ändå mer simning i ett sträck än säg 100 meter. Som förstås skulle vara enklare att räkna. På onsdagen simmade jag på och som längst blev det 400 meter utan paus. Det är jag jättenöjd över. Jag blev helt förvånad när klockan visade det. 400 meter. Wow! Jag börjar närma mig triathlondistanser i simning.

simma med klocka

Jag tycker redan nu efter bara ett simpass och ett löppass igår att det kul med ny klocka och att jag haft nytta av den. Eller nytta och nytta, men den har en massa roliga funktioner. För löpning har min gamla klocka varit bra, men i simningen tycker jag att det ska bli spännande att följa med statistiken. Blir jag bättre, snabbare, hur är pulsen? Tydligen nästan lika hög som när jag springer. Nu kommer jag också att kunna simma intervaller. Kanske simma 100 meter snabbt (snabbare) och 100 meter i mitt vanliga tempo. Nu när jag har en klocka som visar tiden. Jag tror nog att min nya klocka kommer att visa sig vara ett bra köp och ta min simträning till nästa nivå.

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *