Garmin Forerunner 745

Jag har länge velat ha/behövt en ny pulsklocka. Min gamla har haft problem både med att hitta pulsen och annat. Jag sprang till exempel hela Tallinn maraton utan att den hittade pulsen en enda gång. Helt i onödan fick jag skavsår av pulsbandet. Dessutom brukar den nollställa sig en gång om året, senast den gjorde det flippa den ur helt. Fel klockslag, allting på engelska, all statistik förlorad. Jag önskade en ny klocka av tomten, men fick ingen. Förra veckan klickade jag hem en och igår fick jag den. Garmin Forerunner 745 är min nya kompis.

garmin forerunner 745

Det gick som det alltid brukar när jag får för mig något. Jag ville ha en klocka för simning, googlade ”garmin klocka för simning”, hittade Forerunner 745 som ett alternativ. Skulle snabbt bara kolla vad den kostar på verkkokauppa, 299 euro för en röd, normalpris och andra färger 445 euro, fem minuter senare. Beställt. Perfekt. Den tar jag, det blir säkert bra. Recensioner kan man läsa senare.

Garmin Forerunner 745 har såå många fler funktioner än min gamla (Forerunner 230). Vilket inte är så konstigt, eftersom min gamla klocka redan var sju år gammal. Mycket fler träningsformer, Spotify, Garmin Pay, den mäter sömn, återhämtning, den mäter pulsen vid handleden. Och så kan jag då simma med den. Första passet är redan gjort, men ett skilt inlägg om det kommer.

Det kommer säkert att ta en stund innan jag lär mig alla funktioner och vad de olika sakerna betyder. Vad fan är body battery? Eller pulsoximeter? Man ska kanske inte göra som jag, köpa först, läsa på sedan 🙂 Eller köpa den första klockan man hittar som ett alternativ.

Men so far so good. Röd är kanske inte färgen jag skulle ha valt, men för 150 euro billigare är röd en alldeles utmärkt färg.

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *