Gissa vem som njuter nu

Som vissa njuter av vädret! Sol, vår och värme. Det har blivit kvällspromenad i solen utan vantar. Löpning i vanliga tunna tights, t-shirt och jacka. Terrasshäng. Ah! Det känns som om livet återvänder igen. När allt det härliga med sommaren ännu är framför mig. Äntligen kan jag plocka fram alla vårkläder och städa undan vinterkappan. Jag tänkte göra det på min semester redan, men sen kom det ju typ en meter snö igen… Men nu, nu jäklar ska jag vårstäda. Och springa.

som vissa njuter nu

Igår blev det över nio kilometer löpning i strålande solsken och värme. Jag hade nästan för mycket kläder på mig. Tunna tights, t-shirt och jacka. Pannband, men inga vantar. Jag såg andra springa i shorts, men riktigt så varmt tyckte jag inte att det var. Jag skulle säkert ha klarat mig med en långärmad tröja, med bara ett lager på överkroppen. Det är alltid så svårt när vädret ändrar. Förra veckan var det en meter snö, och nu är det tretton plusgrader.

Jag tror nästan att det blev distansrekord för året igår. Nära i alla fall. Det kändes riktigt bra att springa. Jag tycker att det börjar finnas tryck i benen. Jag orkar springa längre och längre, och jag har en lättare känsla i kroppen. Som om jag lyfter från marken, och inte släpar mig fram. Det kan ju förstås också bero på skorna och på att jag har mindre kläder på mig. Det är svårt att känna sig lätt i steget när jag har fyra lager med kläder på och dubbskor. Jag vill ändå tro att lite beror på formen också, och inte bara på skoval och klädsel.

Nu ska jag fortsätta njuta av vädret och fira påsk. Åka till stugan och fixa lite. Vårstäda och ta det lugnt.

Njuter du av vädret?

1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *