Om att låta dagsformen bestämma

Jag har ibland svårt att bestämma mig för vad jag ska satsa på. Vad jag vill. Träningsplanering med löpningen ska jag väl kanske specificera. Vill jag springa långt? Är det viktigare att få upp veckototalen och springa fler pass i veckan? Eller ska jag kanske springa kort och snabbt istället? Ibland får jag helt enkelt låta dagsformen (och tiden) bestämma. Feelingen.

Igår var det jättefint väder efter jobbet och jag ville egentligen springa längre, men jag hade tidspress. Det fick bli ett kort, men snabbt pass. Snabbare. Jag är väl inte direkt snabb just nu, men ändå tycker jag att det finns tryck i benen. Jag känner mig lättare i steget och har ett högre grundtempo än vinterns lufs. Ännu finns det förstås mycket att jobba på, men det går åt rätt håll. Jag tror nog också att vädret gör sitt. Jag riktigt känner i kroppen hur mycket piggare och gladare jag blev när det blev vår. Ljuset, solen, värmen. Plötsligt kan jag ju göra saker åtta på kvällen ännu, för att det är ljust ute.

dagsformen får bestämma

Igår blev det dessutom premiär för snabbskorna. Mina älskade Adidas. De är lite för lätta och har lite för lite dämpning för längre pass, men för korta, snabba pass är de perfekta. De är så snygga att jag ibland haft dem som vardagsskor, och det borde jag kanske inte ha haft. För nu har de slitits mycket fortare än om jag bara använt dem till löpning. Jag har ju förstås andra skor att springa i, men dessa är mina favoriter.

Under april tror jag att dagsformen och vädret får bestämma vad det blir för träning. Eftersom det fina vädret verkar hålla i sig, tror jag inte att jag kommer ha svårt att få till min ursprungliga plan om mer löpning. Bara jag inte glömmer bort styrketräningen är allt bra. I maj sedan måste jag börja strukturera upp träningen mer.

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *