Jag vill börja springa mer

April, vårkänslor och mer löpning. Ungefär så känner jag just nu. Jag vill börja springa mer, nu när vädret äntligen verkar bli bättre. Sol och värme och fint springväder. Jag har till och med haft varmt när jag sprungit. Som om jag har haft för mycket kläder på mig. Dubbskorna har jag skippat för länge sedan, men nu tror jag att jag börja plocka fram tunnare kläder. Jag behöver inte längre de tjockaste tightsen och strumporna, utan kan ha vanliga kläder.

jag vill börja springa mer

Igår sprang jag åtta kilometer i strålande solsken. Den här veckan kommer det ännu att bli två styrkepass i veckan, eftersom jag var till gymmet på måndagen och planerar att träna hemmastyrka imorgon. Efter det tror jag att det kommer att bli ett styrkepass per vecka, hemmaträning. Jag har ännu en gång kvar på mitt gymkort, jag kommer antagligen att använda det under april. Men sen, sen väntar löpning, löpning och löpning.

Jag ska inte slarva med styrketräningen som jag gjorde ifjol och fick betala för under Tallinn maraton i sjuka, trötta ben mot slutet, men nu ska fokus ändå börja skifta mot mer löpning. Tre löppass per vecka och ett styrkepass. Jag vill börja springa mer och öka på mängden löpning. Och längden på mina pass. Min standardrunda är sju kilometer, nu siktar jag på tio. Inte långpass ännu, men ändå börja springa längre pass. Springa över 20 kilometer på en vecka, istället för 14 som nu.

Det känns ändå rimligt. Det är inte en såå stor ökning, men är mer än mysjogg runt kvarteret. Tanken är att springa ett längre pass i vecka, på ungefär tio kilometer och  två kortare. Då borde veckototalen bli kring 25 kilometer, vilket ändå är okej i dagsläget. I maj kommer jag sedan att steppa upp löpningen mer, men först behöver jag bygga upp grunden. Vänja kroppen vid belastningen och vid mer löpning.

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *