Morotsmuffins

Igår så fyllde sambon år och eftersom jag har två stora intressen, varav det ena är bakning och matlagning (och det andra då träning), så bestämde jag mig för att laga morotsmuffins. Eller cupcakes egentligen. Skulle jag baka åt mig själv bara så skulle nog allt innehålla choklad, men sambon gillar inte när det blir för sött, så det fick bli morotsmuffins. De är inte så söta, smakar kanske mera som kryddkaka, iaf det receptet som jag använde den här gången. Jag är inte så bra på att följa recept, utan brukar alltid ändra lite. Den här gången var det tänkt att det bara skulle bli muffins, jag hittade nämligen ett recept på ”ostkräm” .

Receptet var egentligen till chokladmuffins, men smart som jag är (hehe 🙂 ) så tänkte jag att det passar säkert utmärkt till morotsmuffins och så behöver jag inte laga nån glasyr.

Featured image

Featured image

På den vänstra bilden har hälften av muffinsen ostkräm, men på den högra ser ni slutresultatet. Problemet visade sig vara att det inte var så mycket kräm, utan mera sås, så allt blandade ihop sig. Slutresultatet blev inte alls så som jag hade tänkte mig. Så jag blev ”tvungen” att laga glasyr iaf. Lagade bara glasyr till hälften av muffinsen. Så vad lär vi oss av denna gång? Följ receptet! men gott blev det iaf, med eller utan glasyr.

Featured image

Inte mitt snyggaste verk kanske, men goda

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *