Greklandsresan del ett

Nu ska jag äntligen ta tag i saken och skriva om vår resa till Grekland. Tänkte att det passar bra nu när det är min sista semesterdag och regnet vräker ner utanför. Vi bokade vår resa redan i mars nångång för vi hittade ett bra erbjudande via Apollo och så tänkte vi bokar då redan istället för att vänta till någon sista-minuten resa. Och tur var väl det eftersom sommaren var som den var så blev ju alla resor slutsålda…

Måndagen den 10e augusti gick flyget från Helsingfors mot Parga Grekland. Själva flygresan var kort,  den tog bara 3,5 timme. Jag sov mest hela vägen för vi hade startat väldigt tidigt på morgonen/natten. Resan gick hur smidigt som helst, flyget var i tid, vi fick våra väskor snabbt, vi hittade till vår buss som skulle ta oss till hotellet… Jag ville bara komma snabbt fram till hotellet och sedan mot stranden.

Vi bodde i ett lägenhetshotell vid centrum av Parga, hade kanske 500 meter till den närmsta stranden. Vi bodde även nära ett supermarket och ett bageri och diverse andra småbutiker. Fast i.o.f.s så är Parga litet, så vi hade nära till allting.

Featured image

Från hotellets takterass, första dagen

Första dagen blev en lugn dag, vi kom till hotellet klockan två ungefär. Efter att vi handlat lite mat och chillat lite på rummet så for vi till stranden. Stranden var proppfull, det var människor överallt. Så vi bredde ut våra handdukar där mitt bland alla andra människor och hoppades på att inte bli påtrampade. Ingen privacy här inte…

Featured image

Vi hade inga större planer för vår resa, vi skulle bara ta dagen som den kommer. Det ordnas ju alltid en massa program med researrangörerna, men vi brukar aldrig delta i dem. Vi föredrar att göra saker på egen hand. Dessutom är vi inte speciellt intresserade av gamla kyrkor eller olika museer, inte på semesterorter iaf. Vi gillar mest att bara ligga på stranden och slappa… Min sambo tycker om att snorkla och till det var Parga utmärkt. Vattnet var klart och det fanns en massa olika fiskar att se på. Nåt som jag inte alls uppskattar…

Featured image

Mycket backträning

Jag hade nog med mig mina träningskläder, men jag hade inga höga förväntningar om man springa nå långa pass under resan. Det var varmt dygnet runt. På dagarna kunde det vara uppemot 35 grader och på nätterna var det kanske 25. Jag var iaf uppe med tuppen ett par dagar för att springa. Där och då började jag nog förstå varför andra älskar morgonlöpning. Det är nog något speciellt och springa när allt är så tyst och du är nästan ensam ute och så får du se soluppgången och hur staden vaknar till liv. I Grekland var det väldigt skönt, jag kan inte säga att det kommer att vara lika skönt i december i Finland när det är mörkt mest hela tiden.

Featured image

Featured image

Featured imageFeatured image

Under resan besökte vi även Albanien, men skriver om det i ett skilt inlägg. Fortsättning följer…

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *