Vilken helg!

Helgen som gick bjöd på sol och värme, kräftskiva, långpass och Pargas första prideparad. Så nu är jag på betydligt bättre humör igen och med bättre självförtroende inför Tallinn halvmaraton.

Prideparad i Pargas.

Bild Yle

På lördagen var det Pargas första prideparad. Jag är så stolt över min lilla stad, att lilla Pargas ordnar pride, det är stort. Det bor ca. 12000 i Pargas-Pargas, med kommunsammanslagningen (Nagu, Korpo, Houtskär och Iniö) kanske 15 000. För mig var det självklart att delta och det gjorde 300 andra människor också. När jag först kom till parken där man skulle samlas var det typ två personer där förutom mig och en massa ankor. Och då tänkte jag, nääe, skäms Pargas, inte fler deltagare än det här… Som tur visade sig mer att skäms på mig, det är ju jag som är på fel ställe. Vi skulle ju inte samlas i parken, det var ju dit paraden skulle tåga. Det är ju jag som är på fel ställe och dessutom vid fel tidpunkt. Inte undra på att jag är ensam här… Som tur är Pargas så litet, så jag hann gå till rätt träffplats och hann med till paraden.

Featured imageFeatured image

På lördag kväll var det sedan dags för den årliga kräftskivan i vår familj. Det är jag  och min sambo, mina föräldrar och så mina två bröder med familj som har varje år. Det är varje gång lika roligt. Det blir kanske inte att vi äter så mycket kräftor, men vi bara kallar det för kräftskiva. Jag drack bara två glas vin så jag kände mig pigg och fräsch på söndagen.

Featured image

Då var det dags för veckans långpass, försök nummer tre. Denna gång lyckades det, så nu känner jag mig hoppfull inför halvmaratonet igen. Jag behövde verkligen ett bra pass för självförtroendet. Sprang 14,5 kilometer och det är jag nöjd med. Farten var inget att hurra över, men det struntar jag i. Huvudsaken var bara att jag sprang ett längre pass. Igår bokade vi även resan till Tallinn och hotellrum. Jag har inte vågat boka tidigare eftersom min träning har gått lite si och så, men nu är jag på g igen. Skönt!

Nu har jag ännu tre dagar kvar av min semester och det är fortsättningsvis sol och värme. Det tänker jag utnyttja. Glad måndag på er!

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *