Beslutsångest… Hjälp mig!

Jag är ju anmäld till Tallinn maraton till halvmaratondistansen och loppet går av stapeln söndagen den 13.9. På fredagen började jag känna mig lite krasslig och nu har jag varit förkyld i två dagar. Nej nej nej! Jag har inte tid med sånt! Jag har ju självklart vilat från träningen i hopp om att det här ska gå förbi snabbt. Tyvärr har det ju inte gjort det, utan verkar snarare utvecklas till en rejäl förkylning.

Nu till mitt dilemma då. Jag kommer nog att åka till Tallinn för har redan bokat hotell och resa och begärt ledigt från jobb och hela baletten. Så i värsta fall blir det en liten semesterresa bara… Under Tallinn maraton så ordnas det även 10 km lopp, med eller utan tidtagning och så tror jag t.o.m att man får (stav)gå 5 eller 10 kilometer. Så ska jag alltså fortfarande hoppas på att jag hinner bli frisk tills dess och springa halvmaraton eller ska jag (försöka) ändra min registrering till 10 kilometer? Enligt hemsidan för Tallinn maraton så kan man ändra sig till den 4e september klockan 17. Om jag förstod det hela rätt, engelskan på sidan var nämligen inte nå vidare bra…

Jag vill ju få in ett långpass iaf ännu innan halvmaratonloppet så att det känns okej och att jag kommer att klara av distansen. Min träning har annars också varit lite upp och ner de här senaste veckorna så mitt självförtroende är inte riktigt på topp. Dessutom vill jag inte gå från 0 till 100 på själva raceday, eller 21,1 då. Tio kilometer klarar jag nog av att springa när som helst (förhoppningsvis), men jag känner mig inte riktigt i så bra form att jag klarar av ett halvmaraton utan förberedelser. Eller jag är ju inte helt oförberedd, men sen samtidigt så vet jag inte hur mycket jag tappar av min kondition om jag inte tränar inför halvmaraton.

Så what to do? Jag måste bestämma mig senast på fredagen så i en idealisk värld skulle jag vilja springa ett testlångpass på torsdagen så då skulle jag ju behöva vara frisk imorgon eller senast tisdag typ. I dagsläget känns det inte så realistiskt…

Just nu lutar det nog åt att jag ska försöka ändra min anmälan till 10 km med tidtagning. Och kanske då springa halvmaraton senare på hösten ännu. Det går ett lopp i S:t Karins i oktober och där hade jag ursprungligen tänkt springa 10 kilometer, men får väl kanske ändra på planerna…

Hjälp mig! Vad skulle du göra i min situation?

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *