Pargasloppet

Den här söndagen går Pargasloppet av stapeln i min hemstad (Pargas). Tanken var att jag skulle delta, men jag tror nog att jag kommer att skippa det den här gången. Loppet är lite över 10 km långt och mer som ett jippo än en allvarlig tävling. Det finns två olika klasser, tävlingsklassen och så motionsklassen. Motionsklassen har ingen tidtagning och det är ju lite synd för tävlingsklassen är nog sedan tävling-tävling, inte så mycket jippo mer.

Bild Piffen

Jag vet att jag inte har den bästa möjliga uppladdningen för att springa i tävlingsklassen just i dagsläget eftersom det har varit väldigt mycket på jobbet den senaste tiden. Jag har jobbat nästan tio timmar varje dag plus sedan 45 pendling till och från jobbet varje dag. (Inför min lediga helg så blir det sju dagar på raken, så jag borde ju egentligen vila under helgen.)  Och att springa utan tidtagning är inte riktigt min grej. Jag vill veta exakt hur långt jag sprungit och hur länge det tagit, iaf om det är lopp. Och jag vill ju inte komma sist i tävlingsklassen heller 😉 Inte för att jag väl direkt tror att jag skulle göra det och so what ifall jag skulle komma sist. Jag vann ändå över alla dem som inte ens deltog…

Man kan efteranmäla sig på plats ännu på söndagen så jag har tid att fundera ännu. Kanske jag känner mig i grym form på söndagen och bestämmer mig för att delta iaf. Det är visst 50-års jubileum i år, så bara därför borde jag ju delta. Dessutom har jag aldrig sprungit Pargasloppet tidigare.

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *