En lista om träning

Denna lista verkar finnas på en rad bloggar som jag läser för tillfället, ursprungligen är den från Sara. Jag tänkte att även jag kan haka på med den här listan, jag gillar listor 🙂

Den här träningen längtar jag efter just nu:
Jag längtar efter långa kravlösa löppass där farten inte spelar nån roll, jag vill lunka på i egen takt, stanna och fota ibland och bara vara ute länge. Sakta med säkert bygga upp längden på mina pass igen. Längtar även efter styrketräningen, att komma igång på riktigt. Jag har ju börjar så där smått, men kanske jag ska våga mig till det lokala gymet…

…Men det här står mig upp i halsen:
Hmm.. Det här var svårare, jag kan inte riktigt komma på nåt. Kanske intervaller då, där fokus hela tiden är snabbare och snabbare. Nu vill jag inte fokusera på fart utan på mängd.

Det här träningsplagget är min favorit just nu:
Min underställströja i merinoull av märket North outdoor. Köpte det på en motorcykelmässa som sambon släpade mig med på av alla ställen. Där fanns en massa bra kläder som även går att använda till löpning då, som underställ och buffar. Tröjan är hur skön som helst, kliar inte och är varm och mjuk.

Det här skulle jag verkligen behöva träna mer:
Stryka. Främst överkroppen är svag, men styrka överlag.

Det här känner jag mig stark i/på:
Jag sysslade mycket med dans och gymnastik som barn och jag tycker att jag fortfarande är smidig och att jag har bra kroppskontroll. Även saker som kräver uthållighet är jag bra på. Jag tycker att längre löppass går bättre för mig än t.ex millopp. Fast det tar en stund innan jag kommer i gång, men sen kan jag ju springa förbi dem som startade för hårt i början och sprang förbi mig då. 🙂

Just nu stör jag mig på det här i träningsväg:
Det är väl inte direkt i träningsväg, men relaterat. Jag blir galen på den här ”proteinhysterin” som finns i Finland iaf. Saker som alltid har innehållit mycket protein som kvark/kesella, grynost/keso, mjölk… marknadsförs nu som ”proteinkvark”, proteingrynost, med tillsatt protein… och så finns det femtioelva olika proteinbars med chokladsmak som kanske mest egentligen innehåller socker och då kan du lika gärna äta den där vanliga chokladen.

En träningstrend jag tror, eller hoppas, kommer att gå över snart:
All sån här 10-minuter om dagen, gör så många övning-x du hinner på x-minuter. Träning för mig är bl.a avkoppling och tid för mig själv och då vill jag nog hålla på längre än i tio minuter. Dessutom är jag lite skeptisk till hur bra teknik man har på sina övningar om man bara är fokuserad på att göra så många man hinner.

Det här har jag en tendens att prioritera bort:
Styrketräningen, men jag jobbar på att bli bättre. Ifall jag är tvungen att välja mellan styrka och löpning så väljer jag nog alla gånger löpning.

Jag står inte ut med:
Folk som tror sig att deras sätt är det rätta och vill att alla andra också ska göra just så. Eller ännu värre nästan, folk som inte ens själva tränar, men ändå tror sig veta bättre för att de har läst eller hört det nånstans…

Skulle jag bara få träna en sak för resten av livet, så skulle det vara:
Löpning, alla gånger. Men det skulle ju nog bli lite tråkigt i längden, jag gillar ju samtidigt att testa på andra träningsformer också.

Det allra tråkigaste med att träna är att:
Allt det runt omkring träningen, att byta om, duscha… Bara att klä på sig på vintern tar ju en halv evighet. Den som nångång påstod att det är så lätt att börja springa för man behöver bara ett par skor och så är det ut genom dörren, visste nog inte vad den pratade om 😉 Jag har underställ, jacka, tights, mössa, vantar, buff, kompressionstrumpor är ju ett projekt i sig… Plus sen då alla tekniska detaljer som pulsklocka, musik, telefon…

Kommande vecka lovar jag mig själv att:
Ta tag i den där styrketräningen…

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *