Tankar inför lördagen

På lördagen ska jag springa årets sista lopp. Det blir ett millopp i min grannstad St:Karins. Jag sprang där även i fjol och banan var då iaf lätt. Vad jag minns så var den inte kuperad utan platt och mestadels grusväg. Så tanken har ju varit att jag ska förbättra min tid på milen…

I fjol när jag sprang där så gjorde jag mitt dåvarande rekord där även om tidtagningen var lite si och så. Där är alltså manuell tidtagning och tydligen så missade funktionärerna när jag kom i mål, för den tid som står i resultatlistan är den tid min egen tidtagning med runkeeper visat och som jag mejlade åt arrangörerna när jag undrade varför jag inte fanns i resultatlistan. Och då vet jag att den tiden inte är korrekt eftersom jag minns att vi kom i mål många samtidigt och min tid har ett gap på säkert femton sekunder både de som var snabbare och långsammare än mig. Nå ja, jag har kommit över det och nu har jag redan än bättre tid på milen.

Featured image

Fjolårets medalj

Den tiden skulle jag då nu vilja förbättra, gärna under 55 minuter. Det kan nog tyvärr sitta hårt åt. Ett nytt PB är väl inte omöjligt, men under 55 känns nog långt borta. Samtidigt så vet jag med mig själv att jag alltid springer bättre på tävling, så vem vet?

I onsdags så sprang jag mitt sista pass inför lördagen. Tanken var att jag skulle ha sprungit nån form av tempopass redan på tisdagen, men det blev strul på jobbet och längre arbetsdag för mig, så det blev vilodag i stället. I går när jag sedan var och sprang så var det så tungt. Jag hoppas verkligen att känslan inte håller i sig, för i så fall lär det nog inte bli några rekordtider på lördagen. Kanske det är bara bra att sista träningspasset inför ett lopp går dåligt, så känns det som om jag kommer att flyga fram på lördagen. Jag hoppas på det 🙂

Starten går 10:35 på lördagen, vilken är lite väl tidigt för min smak. En timme eller två senare skulle vara lämpligt. Jag hoppas på pigga ben och bra flyt på lördagen. Och inget regn eller storm tack! Och korrekt tid, skulle det vara så att jag springer rekord.

Håll tummarna för mig va!

0

0 tankar kring ”Tankar inför lördagen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *