Usch för tandläkare!

Den som kikar in här idag för att läsa om träning, kan sluta läsa nu. Istället blir det en lång berättelse om mitt tandläkarbesök igår.

Igår var det en dag som jag fasat för länge, jag skulle nämligen besöka tandläkaren. Jag hade inte varit till tandläkaren på över två år, så igår var det dags. Jag fick kallelse av min tandläkare redan på våren, men den tiden passade inte  mig och så tänkte jag att jag bokar om tiden… sen nångång…

Så jag sköt upp det och sköt upp det tills jag äntligen förra veckan fick tummen ur och bokade tid åt mig. Till min förvåning hade de hur mycket lediga tider som helst (jag går alltså privat) och så tog jag första bästa som passade mig.

Det är inte så att jag har tandläkarskräck, men vem gillar att gå där, och jag trodde väl inte att jag skulle ha nå problem. Jag brukar inte ha nå problem, det här skulle bara vara en rutinkoll. Men… Jag hade två hål (!). Jag har inte haft hål i tänderna sedan jag gick i lågstadiet typ.

Så tandläkaren frågar ifall vi ska lappa genast. Uh-hmm svarar jag med paniken stigande. Ska vi bedöva frågar hon sedan. Ööh, jag vet inte, jag har inget minne av vad de gör när de lappar… Till sist bestämmer vi att bedöva mig och att de bara skulle lappa det ena hålet först. Nu måste jag alltså tillbaka dit en gång till för att fixa till den andra tanden.

Det här med bedövning alltså. Vilken grej! Jag tror jag aldrig har varit det tidigare. Det var en så konstig känsla. Jag kände inget när de fixade min tand, men efteråt… Hela mitt ansikte kändes som om det var svullet, jag kunde inte äta, knappt prata och jag kände mig mest yr och illamående. Illamåendet kan också ha att göra med att jag inte hade ätit före för jag tänkte bli kvar i stan på lunch och shopping efter tandläkaren.

Den idén fick jag skippa, jag ville bara hem och tycka synd om mig själv. Dessutom blev mitt tandläkarbesök mycket dyrare än jag räknat med, så det kommer knappast att bli så mycket shopping för min del framöver.

Så dagens lärdom! Kom ihåg att borsta tänderna, gå till tandläkaren oftare och se till att du har ätit före.

Igår blev det alltså ingen träning för min del, jag låg mest i soffan och tyckte synd om mig. Idag känns allt tack och lov redan bättre, så idag tänkte jag nog träna.

0

0 tankar kring ”Usch för tandläkare!

 1. Charlotta Sofia springer o trimmar

  Det kan vara något av det tråkigaste att lägga pengar på: Tandläkarbesök. Samtidigt är det ju så himla bra, mycket av hälsan sitter ju i munnen. Jag har begåvats med problemtänder trots ihärdig skötsel och väldigt litet sockerintag så jag har nästan klippkort hos tandläkaren. Som tur är har jag världens bästa tandläkare 🙂 Hoppas du känner dej bättre nu!

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Det känns nog mycket bättre idag redan tack och lov! Att ha en bra tandläkare som man känner sig trygg med är nog väldigt viktigt, min är också duktig.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *