Sakta sakta…

… kommer den smygande. Träningsvärken alltså. Jag gjorde igen mitt vanliga styrketräningsupplägg idag, det samma som jag gjorde för en månad sedan ungefär. Jag börjar redan nu känna av träningsvärken, eller det är inte värk ännu, men det känns nog i kroppen att jag har gjort nåt.

Programmet i fråga är ett som hör till en serie som man kunde köpa på tv-shop för evigheter sedan, P90X. Nu har jag inte köpt produkten, utan snarare hittat det på nätet. Nå ja, jag gör alltså ”legs and back” programmet. Där finns totalt tio program av vilka jag kanske använder tre. Yoga, plyometrics och legs and back.

Idag kände jag bara att jag vill ha nåt att följa och inte hitta på själv. Ifall jag hittar på övningar själv så blir det oftast till ett flummande och så får jag ingen struktur på passet. Jag gillar programmet, även om det är från tv-shop. Egentligen så ska man göra pull-ups/chins i programmet för att träna ryggen, men då gör jag istället egna övningar som armhävningar och lite olika övningar med hantlar. För a jag kan inte göra pull-ups/chins, b jag har ingen stång att öva på och c jag gör egentligen programmet för benövningarnas skull.

Nu var jag kanske inte så där jättesmart i min veckoplanering eftersom jag tänkte köra lite snabbintervaller imorgon. Får allt se hur det går, ifall jag har träningsvärk eller ej. Igår blev det en mysrunda på dryga sex kilometer efter jobbet.

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *