It’s zumba-time!

Idag började vårterminens zumba och jag var på plats som planerat. Jag känner mig ganska så frisk nu redan, snorar fortfarande lite, men inte så att det stör. Jag hoppas verkligen att min förkylning är över nu. Jag tänkte för säkerhets skull ta en vilodag ännu imorgon, men hoppas kunna springa på lördag eller söndag.

Jag hade trott att gympasalen skulle vara smockfull när det är kursstart, men det var förvånansvärt lite folk där. Eller inte nu lite, det var ju mycket folk, men inte så många som jag förväntat mig kanske. Jag hade bestämt mig för att ta det lugnt och inte bli för ivrig i rörelserna, jag hade hela tiden koll på pulsen att den inte blev för hög.

Jag tycker nog att jag klarade av att hålla min plan bra. I vissa låtar eller partier blev jag kanske för ivrig, jag gillar ju det och det är svårt att hålla tillbaka när jag rycks med i låtarna och kan koreografin… Men på det stora hela var det ett bra testa-på-kroppen-pass. Så nu som sagt, vilodag imorgon och spring lördag eller söndag.

Nästa vecka vill jag komma in i normala träningsrutiner, träna styrka igen och framförallt komma igång med löpningen och långpassen igen. Jag vill bygga upp en bra grund nu på vintern inför sommarens prövningar och lopp. Jag stressar inte ännu, det är långt kvar, men sen samtidigt så är det ju inte det… Jag har aldrig sprungit längre än halvmaraton, så tanken på att dubbla sträckan är lite skrämmande. Jag tror faktiskt att jag måste skriva ett skilt inlägg om mina tankar inför maraton, har för mig att det kommer att blir långt och ett enda svamlande 🙂

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *