5 +5 = ?

Nu undrar ni kanske ??? Tio blir det ju… I min värld idag blev 5 +5 visserligen tio, men även ett riktigt bra intervallpass. Idag sprang jag varannan kilometer i ”vanligt tempo” och så varannan i snabbare tempo. Totalt alltså fem snabba kilometer och fem lite långsammare, dock inte gå utan springandes hela vägen.

Jag är riktigt nöjd över dagens pass. Jag trodde att det skulle vara jobbigt med tanke på gårdagens styrketräning, men jag kände mig förvånansvärt pigg i benen. Under mina snabba kilometer så var jag nere på bra tempo för mig. Jag hade motvind under stora delar av passet, så det bidrog en del till tempot, det skulle kanske ha kunnat gå lite fortare ännu.

Nästa gång när jag springer intervaller, så ska jag nog springa tusingar igen. Det är lite hatkärlek med dem. Nu hade jag ju lång vila mellan intervallerna, så jag vill känna på kroppen vad den går för med kortare vila.

Imorgon är tanken att jag ska springa ett lugnt distanspass. Jag tror att träningsvärken börjar komma smygandes nu. Om det sedan är från gårdagens styrketräning eller dagens intervaller vet jag ej. Det börjar kännas i framsida lår och jag börjar känna mig lite stel i benen. Dags att plocka fram foam rollern med andra ord då…

2016-05-18 19.03.45

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *