Tankar om ett amerikanskt presidentval

Det finns vissa händelser och tillfällen i livet som är såna jag alltid minns. Jag minns exakt vad jag gjorde den dagen även om det gått flera år sedan det hände. Händelser som etsat sig fast i mitt minne är t.ex:

Finlands första ishockey vm-guld- 1995
Jag var hemma hos mina föräldrar, jag tror det är morsdag, och vi kollade alla på matchen. När Ville Peltonen gjorde sitt tredje mål, utbrister min bror att han spelar i HIFK som var det laget han hejade på. Vi andra hejade nämligen på TPS och min bror var så nöjd över att hjälten i matchen minsann spelade i ”hans” lag.

9/11
Jag går på gymnasiet, har just kommit hem från skolan och sitter och kollar på the Oprah Winfrey show på tv. Sändningen avbryts plötsligt med extra nyhetssändning om det som hänt i USA. Jag sitter klistrad framför tv:n hela kvällen.

Tsunamin
Det är annandag jul och vi har varit på krogen dagen innan. Jag är smått bakfull när mamma frågar att om jag vet någon som är i Thailand nu. Jag kände som tur ingen som var där när det hände.

Finland vinner eurovision- 2006
Jag bor i England och kan inte ens se semifinalen då Finland går vidare till final eftersom den kom på typ BBC4 och den kanalen hade inte jag. Finalen kan jag dock se och sitter och gallskriker och hoppar och skuttar för mig själv på rummet. Är så glad och stolt och samtidigt så besviken över att jag inte är i Finland för en så här stor händelse. För det här smäller högre än ishockey-guldet 1995.

Idag
Den här dagen kommer antagligen även att gå till historien som dagen då ”the Donald” blev vald till president för (ett av) världens mäktigaste land. Det första jag frågar sambon när jag vaknar är att vem vann. Han svarar Trump. Jag tror att han skämtar och frågar en gång till. Tror fortfarande att han skämtar och kan inte tro det. På riktigt alltså?!

2016-11-09-19-58-55

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *