Norska intervaller

Idag stod det intervaller på schemat, 4 x 4 minuter, även kallat för norska intervaller. Jag har sprungit dem tidigare, och det är alltid lika jobbigt. Det verkar så enkelt i teorin, hur jobbigt kan fyra gånger fyra minuter vara liksom? Jo då, riktigt jäkla jobbigt.

Jag hade dessutom alldeles för mycket kläder på mig. Jag stack iväg direkt efter jobbet, klockan var kanske halv fem och solen var framme. Det var ändå ganska blåsigt så jag hade både pannband och vantar. Efter kanske tio minuters löpning insåg jag att det här kommer att bli svettigt. Då hade jag inte ens börjat på själva intervall delen av passet, utan höll fortfarande på att värma upp. Varm var jag alltid 🙂

20170323_164243

Det är härligt att inte längre behöva bylta på mig alla kläder jag har. Idag hade jag inte ens mina vintertights på, utan bara vanliga. Inget underställ, utan vanlig tröja (och jacka förstås, varmt var det inte). Snart snart är det vår och sommar och jag kan springa i t-shirt igen.

Passet då? Det gick riktigt bra. Jag tror jag startade för långsamt, för mina två sista intervaller gick i snabbare tempo än de första. Tempot för intervallerna blev 5:43-5:35-5:08-5:08. Inte direkt ett jämt tempo, men bra känsla i kroppen genom passet. Det kändes som om det fanns mer att ge, vilket bådar gott för framtida intervallpass.

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *