Hårdare träningsvecka på gång

Förra veckan var en lugnare träningsvecka, men den här veckan är det full satsning igen som gäller. Det är bara 45 dagar kvar till maraton nu. Hjälp! Igår sprang jag igen intervaller på dagen. Kanske inte det mest optimala att springa två intervallpass på raken, men det passade helt enkelt bäst så tidsmässigt.

Igår var det långa intervaller på schemat. 4 minuter i 7:00 tempo och 4 minuter i 5:45 tempo, gånger åtta. Benen kändes inte lika pigga som på söndagen och dessutom hade jag ett par tyngre skor på mig, så det blev extra jobbigt. Intervallerna blev lite ditåt, jag höll kanske inte riktigt 5:45 tempo på alla intervaller. Det var snarare 5:55.

Jag visste att det skulle bli kämpigt eftersom jag sprang intervaller även dagen innan, men jag hade helt enkelt inget annat val. Det fanns bara alternativet att springa dem på måndagen eller att skippa dem totalt. Och jag tänkte att ett intervallpass ändå är till nytta även om jag inte håller det exakta tempot.

20170515_195835.jpg

Idag har jag vilat från all träning, men imorgon är det träning som gäller igen. Imorgon hade jag tänkt få till veckans styrketräning. Jag tänker ännu i maj köra styrketräningen som normalt, för att sedan i juni börja lätta upp den. Jag vill inte ha en tung känsla i benen på maraton. Nu försöker jag fokusera på att stärka upp benen och bålen så att kroppen ska orka ett helt maraton. Jag tycker att jag blivit starkare eftersom jag orkar hålla tempot bättre i backar och inte får mjölksyra i benen lika lätt. Eller så är det alla intervaller jag sprungit som gjort nytta?

0

0 tankar kring ”Hårdare träningsvecka på gång

  1. Pingback: Trött och seg känsla i kroppen | hopihopi

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *